CHP Bursa İl Başkanı Akkuş; “İktidardan terörü bitirme sözünü tutmasını bekliyoruz”

CHP Bursa İl Başkanı Hüseyin Akkuş, PM Üyesi Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, İl Başkan Yardımcıları ve Yıldırım İlçe Başkanı Nihat Yeşiltaş ile birlikte TÜMSAD Bursa Şubesi’ni ziyaret etti. Şube Başkanı Metin Şenol ve Dernek Yönetiminin de hazır bulunduğu ziyarette ilk olarak Dernek başkanı Metin Şenol söz aldı. Şenol konuyla ilgili olarak yaptığı basın açıklamasına değinerek; “Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bursa Şube Başkanlığı olarak; Türkiye Cumhuriyeti’nin bekası için canlarını ve uzuvlarını feda eden aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimizin dini, ırkı, mezhebi, rengi ne olursa olsun her Türk evladı gibi görev sırası geldiğinde üzerine düşen görevi canları pahasına da olsa eksiksiz yerine getirmişlerdir. Şehit cenazelerinde farklı tutum ve davranış sergilenerek şehit cenazesine yakışmayan davranış sergilendiği, toplum içerisinde farklı tutum ve söylemlere yol açarak insanları kin ve nefret sergilemelerine sebebiyet vermektedir. Bu tutum ve davranışlar bizim gibi asil bir millete yakışmamaktadır. Mevlana Celâlettin Rumi’nin bir sözü gibi ne olursa ol yine de gel söyleminden yola çıkarak birlik, beraberlik ve kardeşliğimizi bozacak eylem ve söylemlerden uzak durulması kanısındayız. Tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, geride kalan ailelerine, sevenlerine ve camiamıza başsağlığı dileriz. Siyasi olguların şehit cenazelerine yansımasını istemiyoruz. İnşallah bu yaşanmış olan son olaydır. Sizlere de geçmiş olsun diliyoruz” sözleriyle konuşmasını tamamladı.

HÜSEYİN AKKUŞ: BU ÖTEKİLEŞTİRME TEHLİKELİ

Şube Başkanı Metin Şenol’un ardından konuşan İl Başkanı Hüseyin Akkuş, İçişleri Bakan’ının yaptığı açıklama ve talimatın talihsizlik olduğunu vurgulayarak; “Büyükorhan’a gittiğimizde hem Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun hem de İl Başkanlığımızın çelenginin kırıldığını öğrendik. Biz çelenklerimizi devlet himayesine teslim etmiştik. Bunu doğru bulmuyorum. Bizler eğer Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyetin her bir şehidinin, her bir gazisinin eşit olduğuna inanıyorsak bu ötekileştirme tehlikeli ve yanlıştır. Evlat acısının ne olduğunu bilmeyenlerin, evladını askere göndermeyen yöneticilerin olduğu bir iktidar varken, İçişleri Bakanı’nın bu söylemlerini kabul etmemiz mümkün değildir ve kendisini istifaya davet ediyoruz. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak hiç şehit haberi gelsin istemiyoruz ve iktidardan terörü bitirme sözünü tutmasını bekliyoruz. İnşallah olmaz ama şehit cenazesi olursa tüm kadrolarımız katılıp şehidimize son görevimizi yapacağız.

ORHAN SARIBAL: VİCDANIMIZI ACITIYOR

İl Başkanı Hüseyin Akkuş’un ardından PM Üyesi Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal söz aldı. Sarıbal dernek yönetimine teşekkür ederek başladığı konuşmasında ülkenin uzun süredir terör sarmalında olduğuna dikkat çekerek; “Ne yazık ki AKP ve saray rejimi şehitleri bile ayırıyor. Gazilerin onlarca sorunu var, ben çok iyi biliyorum yıllardır süren davalar var, şehit ve gazilerin hem ekonomik anlamda hem sosyal anlamda olabildiğince çok mağduriyeti var. İçişleri Bakanı’nın bu mağduriyetleri gidermek yerine, tam tersi şehitler arasında ayrımcılık yapması, şehitler üzerinden polemik, siyaset geliştirmesi gerçekten vicdanımızı acıtıyor. Ne siyasete ne de insan ahlakına uyacak davranışlardır bunlar. Açıkça şunu söylemek lazım 15 Temmuz 2016 Fethullah Gülen darbe girişimi meselesinden sonra bu ülkede şehitler arasında çok açık bir ayrım yapılıyor. Biz siyasetçilerin en önemli görevi 81 milyon insanın refahı, mutluluğu, güven içerisinde yaşamlarını sürdürmeleri için elimizden gelen bütün gayreti göstermektir. Yani bu topraklara şehit değil, mutluluğu, şehit değil uzun yaşamı, şehit değil insanca yaşamı sağlayabilmeliyiz.  Biz siyasi iktidarla uzun zamandır bunun kavgasını veriyoruz. İstiyoruz ki bu topraklarda şehit olmasın, kavga olmasın, çatışma olmasın. Ama bir İçişleri Bakanı’nın bütün bunları gidermek yerine, bütün bu meseleyi başka alanlara yıkıp kendilerini aradan çıkarıp, üstüne üstlük kardeşler arasında, toplum arasında bir çatışmaya neden olabilecek açıklamalar yapması gerçekten akıl dondurucu. Şiddetle kınıyoruz” açıklamasından bulundu.  

BİRBİRİMİZE DOST OLMAMIZ GEREKİYOR

“Uluslararası alanda dostumuz yok diyoruz” diyen Sarıbal sözlerini şöyle tamamladı: “O zaman geriye ne kalıyor, bizim birbirimize dost olmamız gerekiyor. Sokaklarda insanları birbirine düşürmek gibi bu kadar içler acısı bir açıklama yapmayı siyasetin hiçbir yerinde bulamazsınız. Siyasiler dayanışmayı, kardeşliği, birlikte insanca yaşamayı sağlamalılar. Bir İçişleri Bakanı’nın görevi şehitler üzerinden siyasi açıklama yapmak değil o topraklarda şehit, gazi olmamasını sağlamaktır. Bizim bütün çabamız bu yöndedir, bu yönde olmalıdır. Bu ülkenin neresinde olursa olsun silahlı yapılan her türlü eyleme karşı olduğumuzu, fikri veya siyasi hangi gerekçeyle olursa olsun bu düşüncelerin çatışmaya, kargaşaya, silahlı bir eyleme dönüşmesine karşı olduğumuzu ifade ediyoruz. Her türlü eylem, hareket nereden gelirse gelsin karşıyız. Bu topraklarda güvenle yaşamanın ancak siyasilerin ortak iradesiyle, Meclis’te barışla olabileceğine inanıyoruz. Şehitlerin tümü 81 milyonun şehididir. Acıları acımızdır. Onların bütün geri kalan yakınlarına sabır diliyoruz, hepimizin başı sağolsun. Biz bu topraklarda barışı, kardeşliği istiyoruz, savaşı değil. Nereden gelirse gelsin terör olaylarının tümüne karşıyız.” Ziyarette konuşan bir şehit babası ise; “Cumhurbaşkanı dahil herkese sesleniyorum, bizim üzerimizden siyaset yapmayın” dedi.

Bursa Haberleri