Denizli’de Atlı Cirit Şampiyonasi Yarı Final Maçları Yapılacak

Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin Türk sporuna kazandırdığı Geleneksel Spor Oyunları Kompleksi ve Atletizm Sahası, 2014 Türkiye Atlı Cirit Şampiyonası’nın yarı final karşılaşmalarına ev sahipliği yapacak.
Türkiye Cirit Şampiyonası 1. Grup yarı final karşılaşmaları, Denizli Büyükşehir Belediyesi Geleneksel Spor Oyunları Kompleksi ve Atletizm Sahası’nda yapılacak. Geleneksel Spor Dalları Federasyonu tarafından bu yıl düzenlenen ’2014 Türkiye Cirit Şampiyonası’ eleme maçları geçen Mayıs ayında Denizli ile birlikte Türkiye’nin değişik kentlerinde başlamıştı. Geçtiğimiz gün şampiyonanın yarı final karşılaşmaları için kura çekildi. Buna göre, 1. Grup’ta bulunan Uşak 1 Eylül Atlı Spor Kulübü, Uşak Omurca Atlı Cirit Spor Kulübü, Manisa Selendi Beypınar Atlı Cirit Spor Kulübü ve Uşak Karaoğlan Atlı Cirit Spor Kulübü olmak üzere 4 takım Denizli Büyükşehir Belediyesi Geleneksel Spor Oyunları Kompleksi’nde yarı final oynayacak. Karşılaşmaların ilki 17-18 Ekim tarihlerinde saat 14.00-18.00 arasında, ikincisi ise 19 Ekim saat 10.00-14.00 arasında yapılacak.
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli’de iki yıldır Geleneksel Spor Dalları Federasyonu tarafından cirit maçları oynatıldığını belirterek, Geleneksel Spor Oyunları Kompleksi ve Atletizm Sahası’nın ulusal ve uluslararası alanda birçok spor karşılaşmasına ev sahipliği yapabilecek kapasitede olduğunu kaydetti.
Özellikle ata sporunun Denizli’de gelişmesinin çok önemli olduğunu ifade eden Başkan Zolan, "Birçok alanda olduğu gibi sportif alanda da Denizli’yi pek çok ilk ile tanıştırdık. İnsanlara spor yaptırmak istiyorsanız önce tesis yapacaksınız. Bu kente önemli tesisler kazandırdık. Spor salonları ve yüzme havuzları yaptık. Her mahallemize basketbol, voleybol sahaları kazandırdık. Şehrin farklı bölgelerinde sentetik futbol sahalarını amatör spor kulüplerinin hizmetine sunduk. Türkiye’de sadece Denizli’de bulunan bu tesis de onlardan biri" diye konuştu.

Haberleri