Adıyaman Üniversitesi Temel Atma Törenine Hazırlanıyor

Adıyaman Üniversitesi üç yeni binaya daha kavuşuyor.
Eğitim Fakültesi İkinci Binası, Enstitüler ve Lojman Binalarının temel atma töreni 12 Eylül Cuma günü gerçekleştirilecek.
Toplam 6 bin 940 metre kare kapalı alana sahip olacak olan Eğitim Fakültesi İkinci Binası mevcut binanın doğu tarafında yürüyüş yolu üzerinde inşa edilecek. Üç katlı olacak olan bina içerisinde 6 derslik, 9 sınıf-atölye, 4 küçük sınıf, 3 laboratuvar, 2 okuma salonu, 1 drama salonu, 3 engelliler uygulama sınıfı, 2 bireysel ve grup psikolojik danışmanlık ve rehberlik odası ve 3 idari personel odası bulunacak.
Enstitüler binası ise, Merkezi Derslikler binasının hemen yanına inşa edilecek ve binanın 3 Bin 536 metre kare kapalı alanı olacak. İçerisinde 2 derslik, 4 enstitü sekreteri odası, 4 öğrenci işleri, 4 enstitü müdürü, 4 özel kalem odası, 4 büro, 1 çok amaçlı salon, 1 toplantı odası, 1 okuma salonu bulunacak. Dışarıda ise, 20 araçlık kapalı otopark yer alacak.
Mevcut Lojman Binalarının yanına inşa edilecek yeni Lojman Binası da 9 katlı olacak olup binada 2+1 şeklinde 18 daire bulunacak. Adıyaman Üniversitesi’nin yeni binalarının temel atma töreni 12 Eylül 2014 Cuma günü saat 17.00’da merkez kampus alanında gerçekleştirilecek.

Diğer Haberleri