Cumhuriyet Çinari Urla’da Anıldı

12 Eylül Etkinlikleri kapsamında gerçekleşen etkinliğin son gününde İzmir Atatürkçü Düşünce Derneği’nin (ADD) kurucusu hukukçu M. İskender Özturanlı, İskele Mezarlığı’ndaki kabrinde ziyaret edildi.
Kabir ziyaretine İskender Özturanlı’nın oğlu Mustafa Özturanlı, gelini Güliz Özturanlı, ADD Urla Şube Başkanı Ali Yanar, TEMAD Başkanı Mustafa Büyüktarakçı, ADD İzmir eski şube başkanı Sadettin Dikkaya, modacı Zuhal Yorgancıoğlu, tarihçi Aytekin Sözen ve Sait Kaya, avukat Muhittin Üstündağ katıldı. Özturanlı’nın oğlu Mustafa Özturanlı, "Serkan Aksüyek ve ADD böyle bir etkinlik düşünüp bana söylediler. Çok mutlu oldum. Babamın ölümünden beri ilk kez böyle bir etkinlik düzenleniyor. Burada olmak beni çok duygulandırdı” dedi.
NECATİ CUMALI ANI EVİ’NDE ANMA ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ
Kabir ziyaretinin ardından Necati Cumalı Anı ve Kültür Evi’nde gerçekleşen anma etkinliğinde Özturanlı’nın ülkeye kattığı değerler hatırlanıp, yad edildi. Anma etkinliğine, Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar da katıldı. Anma etkinliği, Özturanlı’nın hayatını anlatan belgesel ile başladı. Belgeselin ardından etkinliği sunan gazeteci Serkan Aksüyek’in, Özturanlı ile gerçekleştirdiği televizyon programı izlendi. Programda, avukat Muhittin Üstündağ, şair- yazar Hüseyin Yurttaş ve A.D.D İzmir Eski Şube Başkanı Sadettin Dikkaya birer konuşma yaptı.
Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar da, “Son dönemde ülkemizin en çok ihtiyaç duyduğu, hukukun üstünlüğünü savunmuş ve hukuk devletinin egemen olması yolunda çaba sarf etmiş İskender Özturanlı, çocuklarımıza örnek göstereceğimiz bir aydındır.” dedi. Başkan Uyar, konuşmacılara ve İskender Özturanlı’nın oğlu Mustafa Özturanlı’ya amphora, teşekkür belgesi ve çiçek takdim etti. Atatürk ve İskender Özturanlı fotoğraflarından oluşturulan fotoğraf sergisi ziyaret edildi. Etkinlik, Yunus Kırılmış’ın bağlama dinletisi ile son buldu.

Diğer Haberleri