Google Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'i rahip ilan etti

Dünyanın en çok tıklanan ve en güvenilir arama motoru olarak kabul edilen Google skandla bir hataya imza attı. Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'i ''Rahip'' olarak kaydeden Google hatası Türk kullanıcılarını isyan ettirirken, Google'dan henüz bir düzeltme gelmedi.




Google'a göre Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in ne iş yaptığı çok tartışılacak.Dünyanın en çok tıklanan arama motoru Google' dan Diyanet İşleri Başkanına büyük ayıp.

Google arama motoruna göre arayacağınız kişinin ismini yazıp sonuna “kimdir” diye eklediğiniz de, o ismin mesleği çıkıyor. Aynı aramayı Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez için yapıldığında ise, "Mesleği: Rahip” sonucunu veriyor.

Birçok isme dair arama yapıldığında herhangi bir yanlışlık olmazken, Mehmet Görmez’in mesleği için Hristiyan din adamlarına verilen “rahip” unvanının çıkması görenleri hayrete düşürüyor.

İşte Prof. Dr. Mehmet GÖRMEZ kimdir diye yazdığınızda karşınıza çıkan sayfa:




Mehmet Görmez kimdir?

Mehmet Görmez, 1959 yılında Gaziantep'in Nizip ilçesinde doğdu. İlköğrenimini Nizip'te, ortaöğrenimini ise Gaziantep İmam Hatip Lisesi'nde tamamladı.1983 yılında girdiği Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi bölümünü 1987 yılında bitirdi. Aynı yıl Temel İslâm Bilimleri Bölümü Hadis Anabilim Dalında yüksek lisansa başladı. 1988'de Milli Eğitim Bakanlığı'nın tahsis ettiği bursla bir yıl süreyle Kahire Üniversitesi'nde inceleme ve araştırmalarda bulundu.

1990'da başladığı doktorasını 1995'te Sünnet ve Hadisin Anlaşılması ve Yorumlanmasında Metodoloji Sorunu adlı teziyle tamamladı.1995-1997 yılları arasında Kazikistan'daki Ahmet Yesevi Üniversitesi'nin ilahiyat fakültesinde görev yaptı.Görmez, 1998'de yardımcı doçent, 1999'da ise doçent oldu.[2001-2003 yıllarında Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi'nde dersler verdi. Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi iken 13 Ağustos 2003'te Diyanet İşleri Başkan Yardımcılığı görevine getirildi.

2006 yılında profesör unvanı alan Mehmet Görmez, 11 Kasım 2010'da Ali Bardakoğlu'nun kendi isteğiyle görevinden ayrılmasından sonra Diyanet İşleri Başkanlığı'na atandı.

Diğer Haberleri