İstanbul yine sele teslim!

İstanbul'da dün etkisini gösteren sağanak yağış bugün de sürdü.

Meteorolojinin uyarılarının ardından İstanbul bugün yeniden yağışlı havanın etkisi altına girdi. Dün kent genelinde su baskınlarına neden olan şiddetli yağış öğle saatlerinde yeniden başladı. Yağışın öğleden sonra Sarıyer, Beykoz, Sultangazi, Eyüp, Şişli ve Gaziosmanpaşa ilçeleri başta olmak üzere il genelinde gök gürültülü sağanak şeklinde etkili olması bekleniyor.

AKOM UYARDI

Öte yandan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi AfetKoordinasyon Merkezi (AKOM) de yağış uyarısında bulundu. AKOM’dan yapılan açıklamada, "Sabah saatlerinden itibaren İstanbul’ un kuzeybatı (Terkos, Çatalca) kesimlerinde etkili olan yağışlı havanın öğleden sonra 14.00-18.00 saatleri arasında Sarıyer, Beykoz, Sultangazi, Eyüp, Şişli ve Gaziosmanpaşa ilçelerimiz başta olmak üzere il genelinde gök gürültülü sağanak şeklinde etkili olması bekleniyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi İtfaiye, İSKİ, Park Bahçeler, Atık Yönetimi Müdürlü ekipleri 3 bin 150 personel, bin 221 araç görev muhtemel su baskınlarına karşı hazır bekletiliyor" denildi.

METEOROLOJİ YİNE UYARDI


Batı Karadeniz’de kuvvetli yağış beklendiği duyuruldu.
Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, "Yapılan son değerlendirmelere göre; bugün Batı Karadeniz’de (Bolu, Düzce, Zonguldak, Bartın ve Kastamonu) yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden dikkatli ve tedbirli olunmalıdır" denildi.

TAKSİ SÜRÜCÜSÜ SON ANDA KURTARILDI

Ataşehir’de şiddetli yağışın ardından yollar göle döndü. Suya gömülen bir taksinin sürücüsü son anda kurtarılırken, çok sayıda araç suda mahsur kaldı.

İstanbul’da dün hayatı felç eden şiddetli yağış bugün yeniden etkisini gösterdi. Anadolu yakasında şiddetli yağış vatandaşlara zor anlar yaşattı. Şiddetli yağışın ardından Ataşehir'deki Halk Caddesi su altında kaldı. Cadde üzerindeki köprünün altı ise tamamen suyla kaplandı. Suyun yüksekliğini hesap edemeyen araçlar yolda kaldı. Bir taksi ise köprünün altında tamamen suya gömüldü. Suya gömülen taksinin sürücüsü son anda kurtarıldı. Şiddetli yağışın ardından çok sayıda araç yolda mahsur kaldı. Bir kadın sürücü ise yolda kalan aracını çekici yardımıyla götürdü. Polisin uyarısına rağmen geçmeye çalışan bir araç da suya gömülüp yolda kaldı.

Diğer Haberleri