Logan Yarışmasında Dereceye Girenler Ödüllerini Aldı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen liselerarası Ödüllü Slogan Yarışmasında dereceye girenler ödüllerini aldı.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen liselerarası Ödüllü Slogan Yarışmasında dereceye girenler Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun Ankara’da olması sebebiyle ödüllerini Başkan Vekili Zekeriya Özak’ın elinden aldı.
Liselerarası Ödüllü Slogan Yarışması ödül töreninde, birinci olan İzmit Mimar Sinan Lisesi öğrencisi Ahmet Faruk Yıldız, 2. Dilovası Çok Programlı Lisesi öğrencisi Zeynep Canbaş ve 3. İzmit Anadolu İmam Hatip öğrencisi Sarenur Arsoy ödüllerine kavuştular. İl genelinde 130 başvurunun arasından ilk üçe girerek ödül kazanan yarışmacılar ödüllerini Kocaeli Büyükşehir Belediyesinde düzenlenen törenle Başkan Vekili Zekeriya Özak’tan aldı. Düzenlenen ödül törenine, Başkan Vekili Zekeriya Özak, İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Osman Günler, Zemin Deprem İnceleme Şube Müdürü Mustafa Cevher, şube çalışanları ve dereceye giren yarışmacılar ve aileleri katıldı.
Ülkemizin gerçeği olan hiçbir zaman hatırımızdan çıkarmamamız gereken depremle ilgili çok büyük acıların yaşandığını belirten Özak, "Deprem tüm dünya için ciddi bir doğal afettir. İlimizde yaşanan deprem felaketinin ardından geçen 15 yılda Büyükşehir Belediyesi olarak çok fazla çalışma yaptık. Belki 15 yıl önce hayatta olmayan çocuklarımızdan bugün ders alıyoruz, bizlere slogan üretiyorlar. Bugün slogan olan bu sözler umarım yarın Atasözlerine dönüşür. Depremle ilgili toplumsal farkındalığın arttırılması için Kocaeli Büyükşehir Belediyesi olarak her tür desteği vermeye devam edeceğiz. Allah bir daha bu memlekete böyle bir acı yaşatmasın" dedi.
"Bir mimar olarak depremde en büyük tedbirlerden biri sağlam yapı inşa etmektir" diyen Özak, 16 yaşındaki 17 ağustos doğumlu yarışmanın birincisi Ahmet Faruk Yıldız’a cep telefonu, 2. Zeynep Canbaş’a Tablet PC, 3. Sarenur Arsoy’a bisiklet ödüllerini verdi. Derceye girenleri tebrik eden Başkan Velili Zekeriya Özak toplu fotoğraf çekiminin ardından yarışmada dereceye girenler ve aileleriyle sohbet etti.
17 Ağustos 1999 yılında meydana gelen depremin 15. yılında toplumda farkındalık uyandırmak amacıyla düzenlenen liseler arası slogan yarışması sonucunda elde edilen sloganlar, ulusal televizyonlarda Kamu Spotu olarak yayınlanecek. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenecek etkinliklerde dağıtılacak tişörtlerde seçilen sloganlar basılacak.

Diğer Haberleri