Saruhanlı Çiftçi Mallarını Koruma’dan Önemli Hamleler

Saruhanlı Çiftçi Malları Koruma Başkanlığı (ÇMKB) son 6 aylık dönemde borçların yapılandırılmasından, bekçi sayısının artırılmasına, aidat ücretlerinin tahsil edilmesinden yeni motosiklet ve araç alımına kadar birçok konuda yeniliklere imza attı.
Çiftçi Malları Koruma Başkanı Hasan Nalçakan, göreve gelmesinden bu yana kadar, Saruhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Yaralı’nın desteği ile hayata geçirdikleri hizmetleri anlattı. Nalçakan, göreve geldiğinde ilk iş olarak piyasaya olan borçlarını ödediklerini ve 1 milyon 200 bin lira olan kurumun SSK pirim borçlarını yapılandırdıklarını belirterek şunları söyledi:
“Borçlarımızı yapılandırdıktan sonra üreticinin malını daha iyi koruyabilmek için bekçi sayımızı artırdık. 32 adet motosiklet, 8 adet de yeni araç aldık. Bekçilerimizde tek tip elbise uygulaması başlattık ve A-2 sürücü belgesi olmayan motosiketli bekçilerimizin ehliyet almasını sağladık. Bunun yanı sıra bekçilerimizin özlük haklarını iyileştirdik. Geriye dönük ait ve alacaklarımızın tahsili için yasal girişimlerde bulunduk. Diğer yandan motosiklet ve araçlarımıza “araç takip sistemi” kurduk. Bu sayede kurumdaki bilgisayardan hangi aracın ve bu aracı kullanan bekçinin nerede olduğunu takip edebiliyoruz. Amacımız bu kurumu daha iyi ve işleyebilir bir noktaya getirmek.”
Koruma Başkanı Nalçakan, önümüzdeki dönemlerde hırsızlık olaylarına karşı ovalardaki elektrik trafolarına alarm sistemi kurmayı ve yine ovanın belirli bölgelerine gece görüş özelliğine sahip güvenlik kameraları kurmayı planladıklarını kaydetti.

Diğer Haberleri