Şirin’den Engellilere Konut Müjdesi

Türkiye Sakatlar Derneği Zonguldak Şube Başkanı Hüseyin Şirin hafta başında Ankara’ya giderek, AK Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar’la birlikte TOKİ Genel Başkan Yardımcısı Sami Er ile görüşme yaptıklarını söyledi.
TOKİ tarafından Üzülmez Mahallesi’ne yapılacak 2 bin 500 konuttan engellilere de kontenjan sağlanması talebinde bulunduklarını ve bu talebin olumlu karşılandığını belirtti. Türkiye Sakatlar Derneği Zonguldak Şube Başkanı Hüseyin Şirin Ankara ziyareti ile ilgili açıklamalarda bulundu. Hafta Başında TOKİ tarafından Üzülmez Mahallesi’ne yapılacak 2 bin 500 konut yapımı ile ilgili bilgi veren Başkan Şirin, şunları söyledi:
“Bilindiği gibi daha önce de yaptığımız açıklamalar doğrultusunda önceki gün Sayın Milletvekilimiz Özcan Ulupınar’la beraber TOKİ Başkan Yardımcısı Sami beyi ziyaret ederek, ilimizde Üzülmez semtimizde yapılacak olan TOKİ konutlarından engellilere özel olarak kontenjan ayrılması için talepte bulunduk. Sayın TOKİ Genel Başkan yardımcımız talebimizi çok olumlu karşıladı ve gereğini yapılacağını söyledi. Büyük bir ihtimalle 150 konut civarında bir kontenjan daha tam sayısı belli değil tabii ki, kontenjan alacağız. Engelli kontenjanına müracaat eden engelli arkadaşlarımız ayrı bir kuraya girecekler. Engelli kontenjanındaki konutlardan kurada çıkmayan engelli arkadaşlarımız aynı zamanda genel kuraya da tabi olacaklar. Bu açıdan büyük bir avantajları olmuş olacak. Önümüzdeki aylarda da bununla ilgili daha geniş bilgiler vererek, engelli arkadaşlarımızı konut yönünden de mutlu etmiş olacağız.”

Diğer Haberleri