Doka: “süper Lig, Dünyanın En İyi Dördüncü Ligi”

Başakşehir’in Brezilyalı futbolcusu Doka Madureira, Spor Toto Süper Lig’in dünyanın en iyi dördüncü ligi olduğunu söyledi.
Doka, Tam Saha Dergisi’nin Eylül sayısına açıklamalarda bulundu. Başakşehir’e transfer sürecini anlatan Doka, “Litex Lovech’le Hollanda’da kamptayken İstanbul Büyükşehir Belediyespor’la bir hazırlık maçı oynamıştık. Abdullah Hoca o maçta beni görüp beğenmiş ve takibe almış. Sonra zaten benimle irtibata geçtiler. Bulgaristan’da üst üste çok iyi iki sezon geçirdiğim için çok sayıda teklif vardı ama ben hem İstanbul gibi bir şehirde yaşayabilmek hem de dünya gözünde çok saygıdeğer bir yere sahip olan Türk futbolunun içinde yer alabilmek için Başakşehir’i tercih ettim” dedi.
“SÜPER LİG’E DÖNDÜĞÜMÜZ İÇİN MEMNUNUM”
Spor Toto Süper Lig ve PTT 1. Lig arasındaki farkın sorulması üzerine Doka, “Süper Lig daha çok tekniğe, oyun bilgisine ve taktiğe dayalı bir lig. PTT 1. Lig’de ise daha çok koşuluyor, daha fazla mücadele ediliyor, saha içinde adeta büyük bir kavga yaşanıyor. Dolayısıyla yeniden Süper Lig’e döndüğümüz için çok memnun olduğumu söyleyebilirim” cevabını verdi.
“GEÇEN SEZONA MANİSASPOR MAÇI DAMGA VURDU”
Doka, geçen sezonun başında tekrar Süper Lig’e çıkma hedefi koyduklarını belirterek, “Elbette oynadığınız tüm maçları kazanamazsınız ama hepsinden önemlisi bir aile olmayı başarmıştık ve arada düşüşler yaşamamıza rağmen bu aile havası içinde çabuk toparlanarak hedefimize ulaştık. Geçen sezona damgasını vuran olay ise Manisaspor maçıydı. Çünkü puan puana devam eden yarışta 28. haftada evimizde oynadığımız bu maçı 3-2 kaybediyorduk. Benim attığım golle beraberliği sağladık ve sonra rakibin kendi kalesine attığı golle 4-3 kazandık. Bu maç şampiyonluk yarışının dönüm noktasıydı” diye konuştu.
“FUTBOLCU KENDİNE ÇOK İYİ BAKMALI”
Türkiye’de birçok oyuncu ile birlikte oynadığını hatırlatan Doka, “İsim vererek diğerlerine haksızlık etmek istemem. Yine de Webo ve Holmen’i ayrı bir yere koyabilirim. Çünkü onlarla birlikte oynarken çok iyi bir dönem geçirmiştik. Çok özel bir oyuncu olarak değerlendirdiğim Webo’yu farklı kılan şeyse idmanlar sırasında çok ciddi olması. Şakalaşma zamanı ayrı, çalışma zamanı ayrıdır. Webo idmanın ilk dakikasından itibaren sonuna kadar aynı ciddiyeti koruyan bir oyuncu. Bana sorarsanız da idmanda ciddiyet gerekir. Çünkü idmanda ne yaparsanız maçta da onu alırsınız. Webo idmandaki çalışkanlığının ve ciddiyetinin karşılığını sahada alan oyunculardan biri. Hangi sporu yapıyor olursanız olun, iyi yerlere gelmek istiyorsanız uymanız gereken bazı kurallar vardır. Bunların ilki size verilen antrenman programlarını hakkıyla uygulamak ve kondisyon olarak her zaman en iyi düzeyde bulunmaktır. Onun dışında tabi futbola uygun bir yaşantınızın da olması gerekiyor. Yaşayış tarzınız, dinlenmeniz ve beslenmeniz performansınızı belirleyen önemli etkenler. Futbolun yoğun maç ve antrenman temposuyla başa çıkabilmek için oyuncunun kendisine çok iyi bakması gerekiyor” şeklinde konuştu.
“ABDULLAH AVCI’NIN GERİ GELMESİNE SEVİNDİM”
Abdullah Avcı’nın takımın başına geri gelmesini değerlendiren Doka, “Kendi adıma onun gelmesine çok sevindim ve mutlu oldum. Ona hayran olan biri olarak şunu diyebilirim ki, bu zamana kadar çalıştığım hocalar arasında en iyisi. Çok severim Abdullah Hocayı. Aynı şekilde tabi takım arkadaşlarım da çok memnun. Daha önce onunla çalışan birkaç arkadaşım var burada. Abdullah Hoca’nın en ayırt edici özelliği son derecede dürüst bir insan olması. Oyuncuya karşı olabildiğince açık davranıyor ve her zaman oyuncusunun iyiliğini istiyor. Oyuncu da bu yüzden Abdullah Hoca için daha çok koşuyor mücadele ediyor. Takım da zaten bundan dolayı kazanıyor” ifadelerini kullandı.
Çok iyi bir teknik direktöre ve takıma sahip olduklarını vurgulayan Doka, yeni sezonda hedeflerinin üst sıralarda yer almak olduğunu söyledi.
“HER FUTBOLCU BÖYLE BİR STADA SAHİP OLMAK İSTER”
Doka, yeni sezon öncesi tamamlanan ve maçlarını oynadıkları Başakşehir Fatih Terim Stadı ile ilgili olarak ise, “Her futbolcu, takımının böyle bir stada sahip olmasını ister. Daha önce maçlarımızı Olimpiyat Stadı’nda oynuyorduk ve o kocaman statta çok az bir seyirci topluluğunun önünde mücadele ediyorduk. Şimdi takımımız için büyük yatırımlar yapıldı. Biz de futbolcular olarak bu yatırımın karşılığını sahada vermek ve elimizi taşın altına koymak zorundayız” açıklamasında bulundu.
“NE KADAR İYİ OYNARSAK O KADAR İNSANI TRİBÜNE ÇEKERİZ”
Bir şehrin ya da kasabanın takımı olmanın önemine değinen Doka, “Stadın açılışında da bunu gördük. Bu durum o bölgedeki insanlarla aranızdaki duygusal bağları güçlendirir. Ama bunun gerçekleşmesi için de bizim takımın iyi futbol oynaması gerekir. Çünkü kimse kötü bir futbolu izlemek için para vermez. Biz ne kadar iyi futbol oynarsak o kadar çok insanı tribüne çekeriz” dedi.
“SÜPER LİG DÜNYANIN EN İYİ DÖRDÜNCÜ LİGİ”
‘Dünya ligleriyle karşılaştırırsak, beş büyük ligin yanında Türkiye’yi nereye koyabilirsin’ sorusunu cevaplayan Doka, şunları söyledi:
“Ben genel kabul gören beş büyük lig sıralamasına pek katılmıyorum. Bence Spor Toto Süper Lig, Fransa ve İtalya liglerinin önünde, İngiltere, İspanya ve Almanya’nın ardından dünyanın en iyi dördüncü ligi. Buradaki çekişme, rekabet, güçler dengesi ve oyuncu kalitesi bence Spor Toto Süper Lig’i dördüncü sıraya yükseltiyor.”

Haberleri