Milyonlar teröre karşı yürüyor

Fransa'daki saldırıları protesto etmek için Paris'te düzenlenen Cumhuriyet Yürüyüşü'nde adeta insan akını yaşanıyor. 50'ye yakın ülkeden devlet ve hükümet başkanının katıldığı yürüyüşte dünya liderleri yan yana yürüdü.

Sadece liderler değil, sadece Fransa da değil. Dünyanın çeşitli yerlerinden gelen katılımcılarla birlikte Cumhuriyet Meydanı'nda adeta insan seli yaşanıyor.

Dünyanın gözü bugün Paris'teki saldırıların ardından gerçekleştirilen sessiz yürüyüşte. 17 kişinin ölümüne yol açan terör saldırılarını kınamak ve terörle mücadelede dayanışma mesajı vermek için toplanan dünya liderlerinin yürüyüşü sona erse de yüzbinlerce kişi hala yürüyüşe eşlik ediyor. Cumhuriyet Meydanı'nda yüzbinlerce insanın ellerinde bir çok ülkenin bayrağı bulunuyor. Kalabalık içinde Türk bayrakları da sıklıkla göze çarptı.

'Birlik Yürüyüşü'ne aralarında Başbakan Ahmet Davutoğlu, Almanya Başbakanı Angela Merkel, Fiistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas ve İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu'nun da bulunduğu 40'tan fazla lider katıldı.

LİDERLER KOL KOLA YÜRÜDÜ

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande'ın ön sırada bulunduğu kortejde aralarında Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun da yer aldığı 50'ye yakın ülkenin devlet ve hükümet başkanı yer aldı. Dünya liderleri, yürüyüşün ardından terör saldırısında ölenlerin anısı için bir dakikalık saygı duruşunda bulundu.

Hollande ile birlikte kortejin ilk sırasında Almanya Başbakanı Angela Merkel, İngiltere Başbakanı David Cameron, İtalya Başbakanı Matteo Renzi, İspanya Başbakanı Mariano Rajoy, AB Komisyonu Başkanı Jean Claude Juncker, Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Mali Cumhurbaşkanı Boubacar Keita, İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu ve Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas da yer aldı.

Yürüyüşe 1 milyondan fazla kişinin katılması bekleniyor. Yürüyüş dolayısıyla olağanüstü güvenlik önlemleri alındı, Paris'e takviye birlikler sevkedildi. Yürüyüş güzerhgahındaki binaların tepelerine keskin nişancılar yerleştirildi.

DAVUTOĞLU'NDAN FRANSIZCA MESAJ

Cumhuriyet Yürüyüşü'ne katılmak üzere Paris'e giden Başbakan Ahmet Davutoğlu, Fransızca tweet attı.
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Fransa'nın başkenti Paris'te meydana gelen saldırılara dair bugün düzenlenecek Cumhuriyet Yürüyüşü'ne katılmak üzere Fransa'ya gitti. Sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden Fransızca yaptığı açıklamada Davutoğlu, "Teröre karşı dayanışmayı göstermek için Paris'teyim" anlamına gelen "Je suis à Paris par solidarité avec le peuple français contre le terrorisme" şeklinde bir mesaj yayımladı.

NETANYAHU VE MAHMUD ABBAS DA KATILIYOR

Yine İsrail Başbakanı Benyamin Netenyahu ve Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas da gösteri yürüyüşüne katılan isimler arasında. Netanyahu ve Abbas'ın birbirlerine uzak mesafelerde oldukları görüldü.

YÜRÜYÜŞ ÖNCESİ ELİZE SARAYI

Hollande, yürüyüş öncesi Paris'e gelen devlet ve hükümet başkanlarıyla Elysee Sarayı'nda görüştü. Devlet ve hükümet başkanları, gösteri yürüyüşünün yapılacağı alana çok yoğun güvenlik önlemleri arasında otobüslerle götürüldü. Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu Elize Sarayı'na girişinde Fransa Cumhurbaşkanı Hollande tarafından karşılandı.



















 

Dünya Haberleri