Edirne’de ‘kan Verin Hayat Kurtarın’ Kampanyası Başlatıldı

Zabıta’nın 188’inci kuruluş yıldönümü etkinlikleri kapsamında, Edirne Belediyesi, Edirne İl Emniyet Müdürlüğü ve Kızılay Kan Merkezi, Saraçlar Caddesi’nde kan bağışı kampanyası gerçekleştirdi.
Edirne Saraçlar Caddesi üzerine Kızılay tarafından kurulan kan verme çadırında düzenlenen etkinliğe, Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu ve İl Emniyet Müdürü Dr. Rahmi Baştuğ katıldı. Belediye halk oyunları ekibi, davul zurna eşliğinde alanda sahne alırken, belediye bandosu da vatandaşlara konser verdi.
Tanrıkulu, Zabıta’nın 188. kuruluş yıldönümü dolayısıyla 5-6 Eylül tarihlerinde Edirne Emniyet Müdürlüğü, belediye personeli ve Kızılay Kan Merkezi ile ortaklaşa olarak kan toplama kampanyası yaptıklarını hatırlatarak, "’Kan verin hayat kurtarın’ sloganıyla halkımızı da Saraçlar Caddesi’nde bulunan kan bağışı çadırımıza bekliyoruz. İhtiyaç olduğunda nasıl ki koşturup hastamız yakınımız için kan arıyorsak, ihtiyaç olmaksızın da kan vermeliyiz. Onun için de bu gerekli olan kampanyalara Edirne Belediyesi olarak biz Belediye Başkanımız Recep Gürkan destek veriyor. Önemli olan başımıza herhangi felaket, acı gelmeden, başkasının da acısını paylaşabilmek. Halkımızı da kan bağışına destek vermeye çağırıyoruz" dedi.
Kan bağışında bulunan İl Emniyet Müdürü Dr. Rahmi Baştuğ da, hayatı boyunca düzenli olarak kan verdiğini dile getirerek, “Hem kendi sağlığı hem de hayat kurtaracakları için herkese kan bağışında bulunmayı tavsiye ediyorum. Gelsinler kan versinler. Tüm vatandaşlarımızı gönüllü kan vermeye davet ediyorum" ifadelerini kullandı.

Haberleri