Gkv Özel Liseleri Öğrencileri Meclis Seçimini Yaptı

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okullarında uygulanan demokrasi sınavını başarıyla geçen GKV Özel Fen Lisesi, GKV Özel Anadolu Lisesi ve Cemil Alevli Koleji öğrencileri meclis başkanlarını seçti. Renkli görüntülere sahne olan seçim sonrası kazanan adaylar birer teşekkür konuşması yaparak görevlerini en iyi şekilde yapacaklarını ifade etti.
Gaziantep Kolej Vakfı Özel Liselerinde Öğrenci Meclisi Başkanlığı seçimi yapıldı. Adaylar kendilerine tanınan süre içerisinde sınıflarda yaptıkları tanıtım faaliyetleri ile propaganda çalışmalarını tamamladılar. Okul Meclisi Başkanlığı seçimlerinde Anadolu Lisesinde 359 öğrenci oy kullanılırken 32 oy geçersiz sayıldı. GKV Özel Anadolu Lisesi Okul Meclis Başkanı adayı Umutcan Korkmaz 194 oy alarak başkan seçildi. Diğer aday Alp İşsever ise 133 oy aldı. Fen Lisesinde 224 öğrenci oy kullanılırken 13 geçersiz oy çıktı. GKV Özel Fen Lisesi Okul Meclis Başkanı adayı Orkun Çalışıcı 115 oy alarak başkan oldu. Diğer aday Alihan Zer ise 96 oy aldı.GKV Özel Cemil Alevli Kolejinde tek aday olan öğrencimiz Berke Köker 24 oy ile başkanlığa seçildi.
GKV Özel Liseleri Müdürü Müfit Taşlıyar, Öğrenci Meclisi Seçimi ile ilgili açıklamasında “Okul Meclis Başkanlığı Seçiminde amaç, öğrencilerimizde yerleşik bir demokrasi kültürünün oluşturulması, hoşgörü ve çoğulculuk bilincinin geliştirilmesi, seçilme ve oy verme kültürünün kazandırılması, katılımcı olma, iletişim kurabilme, demokratik liderliği benimseyebilme ve kamuoyu oluşturabilme becerilerinin kazandırılmasıdır. Seçim sürecinde, okulumuzda önce şube temsilcilerinden oluşan Okul Öğrenci Meclisi oluşturuldu. Daha sonra meclis içerisinden aday olan öğrencilerimiz ekiplerini kurarak Öğrenci Meclis Başkanlığı için adaylıklarını açıkladılar. Okul Meclis Başkanı seçilen öğrencilerimizi tebrik ediyor, görevlerinde başarılar diliyorum. Başkanlarımızın okul yönetimine değerli katkıları olacağına inanıyorum.Seçimleri büyük bir olgunluk ve demokratik kurallar çerçevesindegerçekleştiren öğrencilerimize ve seçim sürecini başarıyla yürüten öğretmenlerimize teşekkür ederim” dedi.

Haberleri