Gkv’li Satrançılardan Beş Birincilik

2014 yılında yurt içi ve yurt dışı başarılarıyla isimlerinden sıkça söz ettiren Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları öğrencileri yılın son günlerinde gerçekleştirilen satranç turnuvasına da isimlerini başarıyla yazdırarak beş birincilik elde ederken takım halinde en fazla derece yapan okul unvanını okullarına taşıdılar.
Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları öğrencileri 27-28 Aralık 2014 tarihinde Türkiye Satranç Federasyonu İl Temsilciliği tarafından düzenlenen Gaziantep Küçükler İl Birinciliği Satranç Turnuvası’nda beş birincilikle turnuva şampiyonu olarak satrançtaki üstünlüklerini bir kez daha gösterdi. Turnuvada 8 yaş bayan kategorisinde Dila Baloğlu, 8 yaş genel kategorisinde Kaan Zencirkeser, 9 yaş genel kategorisinde Ömer Işık, 11 yaş genel kategorisinde Onur Utku Batmaz ve 12 yaş bayan kategorisinde Hatice Mislina Bozkurt il birinciliğini kazandı. 170 öğrencinin yarıştığı turnuvada 11 yaş bayanlarda Cemre Özdemir, 11 yaş genelde Umut Barış İnanç ve 12 yaş genelde Mehmet Efe Mutlu il ikincisi, 11 yaş genelde Atalay Hoylu il üçüncüsü oldu ve GKV takım halinde en fazla derece yapan ekip olarak şampiyonayı tamamladı.
Primemall AVM’de yapılan ödül töreninde dereceye giren öğrencilerin ödülleri Türkiye Satranç Federasyonu yönetim kurulu üyesi ve Gaziantep Satranç İl Temsilcisi Fatih Ekinci, Primemall AVM Yetkilisi Fatih Yiğit ve turnuvada görevli hakemler tarafından verildi.
GKV Özel Okulları Genel Müdürü Yrd. Doç. Dr. Atanur Vergili, satranç sporunun GKV Özel Okulları’nda en öncelikli spor dallarından birisi olarak değerlendirildiğini ve okul öncesi eğitimden liseye kadar bütün kademelerde bu sporla ilgili uygulamalı dersler yapıldığını söyledi. Bireylere birçok olumlu özellik kazandıran bu seçkin sporun benimsenmesine büyük önem verildiğini ifade eden Vergili “Her yıl olduğu gibi satrançta başarıdan başarıya koşarak okullarımıza büyük gurur yaşatan şampiyon sporcularımızı yürekten kutlar, velilerimize desteklerinden dolayı teşekkür ederiz” dedi.

Haberleri