Gönüllerde Birlik Vakfı Restore Edildi

Helikopter kazasında hayatını kaybeden merhum Muhsin Yazıcıoğlu’nun fikirlerini yaşatmak için kurulan Gönüllerde Birlik Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Vefa Aloğlu, “Vakıf olarak insanlığa, devletimize dosdoğru insanlar yetiştirmek için toplantılar, seminerler açarak gençlerin doğru yetişmesi için elimizden gelen gayretleri gösteriyoruz” dedi.
Gönüllerde Birlik Vakfı binası restore edilerek tekrar hizmete açıldı. Hacettepe Mahallesi Dutlu Sokağında bulunan vakıf binasının açılışına Vakfın Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Hikmet Eroğlu, Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Vefa Aloğlu, Genel Sekreter Birol Dok ve Yazıcıoğlu’nun sevenleri katıldı. Eroğlu, yaptığı konuşmada, vakfın temel amacını şöyle özetledi: “Bu vakıf rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu’nun vefatından sonra onun fikirlerini, yaşatmak istediği değerleri yaşatmak için öncelikle gençlere yönelik olarak faaliyet yapma amacıyla kurulmuştur.”
Yönetim Kurulu Başkanı Aloğlu ise, vakfın amacını şöyle anlattı: "Şehit Muhsin Yazıcıoğlu başkanımızın hayatı boyunca sürdürdüğü idealleri uğrunda özellikle ölmeden önce sık sık bahsettiği ‘düz yaşayacağız, düz olacağız, bir saniyenize bile hakim olamadığınız, hükmedemediğiniz bir hayat için, bir dünya için bu kadar fırıldak olmanın anlamı yoktur’ cümlesi başkanımızın sözleridir. Biz de vakıf olarak insanlığa, devletimize dosdoğru insanlar yetiştirmek için toplantılar, seminerler açarak gençlerin bu şekilde yetişmesi için elimizden gelen gayretleri gösteriyoruz. Vakfımızın genel amacı bu idealler uğruna çalışmaktır.”

Haberleri