Askerlerine siper oldu!

Tunceli'de Terör örgütü PKK’yla çatışmada şehit düşen Jandarma Binbaşı Yavuz Sonat Güzel, ağıtlar ve gözyaşlarıyla son yolculuğuna uğurlandı. 39 yaşındaki Binbaşı Güzel için dün önce Elazığ’da tören düzenlendi, cenaze sonra Ankara’ya gönderildi. Şehit Binbaşı Güzel’in Türk bayrağına sarılı naaşı askerlerin omuzlarında Ankara’da Kocatepe Camisi’ne getirilirken, yakınları gözyaşlarına boğuldu.



Cenaze törenine şehit binbaşının eşi Burcu Güzel, 12 yaşındaki kızı Sude Güzel, annesi Emine Güzel ve babası Yılmaz Güzel ile diğer yakınlarının yanı sıra Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, İçişleri Bakanı Selami Altınok, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan ve askerler katıldı.

ŞEHİT ANNESİNİN TEPKİSİ
Programları nedeniyle törene katılamayan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu çelenk gönderdi. Cenaze törenine, şehidin annesi Emine Güzel’in sözleri damga vurdu. Gözyaşlarına boğulan anne, “Onların askerleri vurdu oğlumu. Zindana atsınlar isterseniz beni, zindana atsın beni. Onun PKK’lı askerleri vurdu onu. Ne yaptı benim oğlum onlara... Bir karıncayı bile incitmezdi, kimse için kötü düşünmezdi. Onları beslediler, onlar vurdu oğlumu” diye ağıtlar yaktı.

Acılı aile daha sonra cami avlusunda kurulan çadırda taziyeleri kabul etmeye başladı. AK Partililerden aileye taziye için gelen ilk isim AK Parti Ankara Milletvekili ve eski Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler oldu. Emrullah İşler geldiği sırada acılı anne, “Getirmeyin bunları dedim valiye. Valiye tembih ettim, getirmişler” diyerek tepki gösterdi. AK Partili İşler, şehit yakınlarına taziyesini sunamadan ayrılmak zorunda kaldı. Daha sonra Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Bilim ve Sanayi Bakanı Fikri Işık ve İçişleri Bakanı Selami Altınok geldi. Bakanlar şehidin babasına taziye sunarak ayrıldı. Ayrıca MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural ile CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan da taziyelerini sundu. Binbaşı, Kocatepe Cami’nde kılınan cenaze namazının ardından Cebeci Askeri Şehitliği’nde toprağa verildi. 

Gündem Haberleri