Canlı yayında açlık isyanı: 24 saattir yoldayız

Yoğun kar yağışı yurdu etkisi altına aldı. Balıkesir-İzmir karayolunda büyük sıkıntı yaşanıyor.

Çanakça mevkisinde yolda kalan sürücüler canlı yayında isyan etti. CNN Türk'ün yayınına bağlanan sürücülerden Yusuf Topalca, "Açlıktan bayılacak duruma geldik. Yakıtımız bitmek üzere. Küçük yaşta bebekler var arabalarda. Yakıtları bitmiş olanlar var, arabalarımıza aldık" diye isyan etti. Topalca, İstanbul Gebze'den İzmir'e gitmek için yola çıktığını belirtti.

Karayolları ekipleri ise çalışmaların sürdüğünü belirtti.

AFAD VE KIZILAY GECE YARDIM ULAŞTIRDI

Kar yağışı ve buzlanma nedeniyle dün gece ulaşıma kapanan İzmir-İstanbul karayolunun Akhisar-Balıkesir kesimde birkaç kilometrelik araç kuyruğu oluştu. Akhisar-Balıkesir arasında kalan Çanakçı rampaları mevkisinde, yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle yol dün gece trafiğe kapandı. İzmir ile İstanbul'u birbirine bağlayan yolun kapanması nedeniyle araç konvoyu oluştu. Yolda mahsur kalan sürücüler ile ailelere gece boyunca AFAD, Akhisar Belediyesi ve Kızılay Akhisar Şubesi'nce 2 bin 500 kişilik kumanya dağıtımı yapıldı.

-Akaryakıt istasyonları ve dinlenme tesisleri dolu

Yolun kapalı olması nedeniyle güzergahtaki tüm akaryakıt istasyonları ve dinlenme tesisleri de buralarda geceyi geçiren sürücü ve yolcularla doldu.

Yolda kalan araçların motorlarının donmaması için ve ısınmak amacıyla gece boyunca çalıştırılmak zorunda kalınması akaryakıt sıkıntısını da doğurdu. Yolda mahsur kalanlardan birçoğu, yakıtlarının bitmek üzere olduğunu bildirdi.

Kapalı olan yolun trafiğe açılması için ekipler ve iş makineleri çalışmalarını sürdürüyor.


Gündem Haberleri