Destici: Milletimiz net bir şekilde 'Evet ' demiştir

Destici, partisinin genel merkezinde halk oylaması sonucuna ilişkin  düzenlediği basın toplantısında, Türk milletine, demokrasiye inancı ve katkısını  referanduma katılım göstererek ortaya koyduğu için teşekkür etti.

Milletin sağduyusunun referandumda üst düzeyde olduğunu görmekten  memnuniyet duyduğunu dile getiren Destici, halk oylamasında oy kullanan herkesin  demokrasiye katkı sağladığını vurguladı.

Destici, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Milletimiz büyük oranda, devletin bekasını, vatanın bütünlüğünü,  milletin istiklali ve istikbalini önceleyerek net bir şekilde 'evet' demiştir.  Milletimizin iradesi bu yönde açık ve net bir şekilde tecelli etmiştir. Bu sonucu  küçümsemek ya da tartışmaya açmak milletimizin iradesine saygısızlık anlamına  gelir. Burada açık ve net bir şekilde 'evet' galibiyeti vardır. Partimiz ve  camiamız 'evet' kararıyla bir yönüyle sonucun doğrudan belirleyicilerinden  olmuştur. Bu anlamda bu referandum sürecinde 'evet' kararı alan partimiz ve  camiamıza da teşekkürlerimi sunuyorum."

Halk oylaması sonucunun Türkiye'yi, darbe anayasasının ürünü olan,  cuntacılara cesaret veren sistemden bugün itibarıyla kurtardığına dikkati çeken  Destici, "Milletimiz 'evet' kararıyla artık darbe anayasasıyla yönetilmek  istemediğini, darbe anayasasıyla yönetilemeyeceğini, darbe anayasasıyla  oluşturulan bu sisteme net bir şekilde karşı olduğunu ortaya koymuştur." diye  konuştu.

Partisinin, devlet ve millet için daha doğru olduğuna inandığından  "evet" dediğini anlatan Destici, bu kararın Türk milleti tarafından da  onaylanmasının, tercihlerinin doğruluğunu ortaya koyduğunu söyledi.

"Kazanan hepimiz olacağız"

Yarından itibaren Türkiye'nin temel problemlerini çözmek, milletin  güvenliğini, huzurunu, refahını sağlamak için gerekli adımların hızla atılması  gerektiğini ifade eden Destici, "Başta terörle mücadele olmak üzere hiçbir  saniyesini kaybedeceğimiz bir vakit olmadığı şuuru ve bilinciyle, bu mücadele  azim, kararlılık, cesaretle bugün olduğu gibi yarınlara da taşınmalı, terörün her  türlüsünün kökü kazınarak, bu topraklarda yaşama hakkı verilmemelidir." dedi.

Destici, başta siyasi parti yasası ve seçim kanunu olmak üzere uyum  yasalarının hızlı şekilde çıkarılması gerektiğini belirtti.

Halk oylamasında "evet" ve "hayır" diyenlerin Türkiye'de beraber  yaşamayı sürdüreceğini dile getiren Destici, "Yarın hep birlikte, 'evet' diyeni  de 'hayır' diyeni de kucaklaşarak, yeni, güçlü bir Türkiye için mücadele etmeye  devam edeceğiz. Bu sonucun Türkiye'ye kazandıracaklarından 'evet' diyeni de  'hayır' diyeni de ziyadesiyle istifade edecektir. Kazanan hepimiz olacağız." diye  konuştu.

Mustafa Destici, halk oylaması sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip  Erdoğan'ın kendisini arayarak, sürece ve demokrasiye katkıları dolayısıyla  teşekkür ettiğini de bildirdi.

Gündem Haberleri