Erdoğan'dan önemli açıklamalar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenen 2018 Yılı Kültür ve Turizm Bakanlığı Özel Ödülleri töreninde konuştu. 

Erdoğan’ın konuşmasından satır başları şöyle:

"2018 Yılı Kültür ve Turizm Bakanlığı Özel Ödülleri" Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Törende konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, önemli açıklamalar yaptı:

Rahmetli Menderes diğer birçok alanda olduğu gibi müzikte de yasakları kaldırarak milletin adamı olduğunu göstermiştir. Bir toplumda sanat ve edebiyat felç olduysa o toplumda ortak değerlerin üretilmesi ve yaşatılması zordur.

Kültür ve sanata önem veren devletler tarihin sayfalarında kadim bir medeniyet olarak da kaydediliyorlar. İnsanların manevi doyumunu ihmal etmiş, sadece maddi varlıklarla hüküm sürmüş toplumlar var olamamışlardır.

Hangi akıma mensup bulunursa bulunsun coğrafyamızın birikimini değere dönüştüren sanat eserleri, yeryüzündeki varlığımızı daha da anlamlı kılmıştır.

Hangi sanat dalında olursa olsun devletimize düşen, nitelikli üretimi desteklemektir. Kültür ve sanatın etkileme gücü geçmiş zamanlarla kıyaslanmayacak hale gelmiştir. 

Geçtiğimiz 16 yıla baktığımızda, kültür ve sanat alanında yeteri kadar mesafe kadedemiş olmamıza hayıflanırım. 

ÖDÜL 1979 YILINDAN BU YANA VERİLİYOR

Kültür ve Turizm Bakanlığınca 1979 yılından beri her yıl dağıtılan ve 2016 yılından itibaren de “Kültür ve Turizm Bakanlığı Özel Ödülleri” adıyla anılan büyük ödüllerin bu yılki sahipleri belli oldu.Seçkin eserleri ve örnek hayatları ile kültür ve sanat yaşamımıza önemli katkı sağlayan kişiler ile üstün nitelikli eser ve uygulamalarıyla takdir toplayan kurum ve kuruluşları millet ve devlet adına ödüllendiren "Kültür ve Turizm Bakanlığı Özel Ödülleri”ne bu yıl “Emin Ongan Üsküdar Mûsikî Cemiyeti” ile “Ara Güler Arşiv ve Araştırma Merkezi (AGAVAM) Ara Güler Müzesi” layık görüldü.

Gündem Haberleri