Gözler İstanbul'da... Liderler Yenikapı'daki Kudüs mitinginde

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konuşmasını yapmak üzere kürsüye geldi. Erdoğan konuşmasından önce miting alanında bulunan vatandaşları selamladı. 

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasından satır başları:

Bugün Yenikapı özellikle farklı müstesna bir günü yaşıyor. Kalbi Kudüs için atan, öfkesi Kudüs için kabaran, yüreği Kudüs için yanan yüz milyonların sesi olarak bugün Yenikapı’da bulunan tüm kardeşlerimi en kalbi duygularımla selamlıyorum. Mitingimize iştirak eden MHP Genel başkanı olmak üzere BBP genel başkanına, siyasi partilerin temsilcilerine özellikle saygılarımı sunuyorum. 

KUDÜS BİR SEMBOLDÜR

İsrail zulmü karşısında sadece ve sadece yüreklerindeki imanın gücüyle mücadele den Filistinli kardeşlerimizi özellikle selamlıyorum. Kudüs sadece bir şehir değildir. Kudüs bir semboldür. Bir imtihandır. Kudüs kıbledir. İlk kıblemizi koruyamazsak son kıblemizin geleceğine güvenle bakamayız. Açık konuşmak gerekirse İslam dünyası Kudüs imtihanında sınıfta kalmıştır. Sadece İslam dünyası değil tüm insanlık da Kudüs imtihanında sınıfta kalmıştır.

Osmanlı devleti 4 asır boyunca Kudüs’ü diğer dinlerin mensupları için de barış ve huzur şehri olarak yönetmişti. Birinci Dünya savaşında yenilen Osmanlı Kudüs’ü de terk etmek zorunda kalmıştı. İşte Kudüs o günden beri huzur yüzü görmedi. Hıristiyanların kutsalları da İsrail tehdidi altına girdi. BM kararına göre Kudüs özle statülü bir şehir olacaktı. 1967 yılında Kudüs’ün işgaline sessiz kalan BM İsrail’in gerçekleştirdiği haksız hukuksuz vicdansız halkasız eylemleri sadece seyrederek bu zulme zımnen ortak olmuştur.

ASIL MÜCADELE SİYONİSTLERLE

Neden dünya beşten büyüktür diyorum anlıyor musunuz? Yoksa bir ABD’nin iki dudağının arasına mahkum olan dünyada zulümden başka bir şey göremeyiz. Onun için ne diyoruz? Zalimler için yaşasın cehennem. Mescidi Aksa’nın yakılması aslında bardağı taşıran son damla olmalıydı. Bunlar Siyonist. Ve bir Siyonizm mücadelesiyle karşı karşıyayız. Ben Siyonistlerle Musevileri birbirinden ayırıyorum. Asıl mücadele Siyonistlerle. Onların Müslümanlara olan düşmanlığı affedilir değil.

Gündem Haberleri