Sultanahmet’teki canlı bomba saldırısına ilişkin olarak savcılıkta ifadesi alınan 6 kişiden 3′ü tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edildi. 3 kişi ise serbest bırakıldı.
Canlı bomba Diana Ramazowa’nın saldırıdan 4 gün önce yanındaki bir başka kadınla Gaziantep’ten İstanbul’a geldiği ileri sürülüyor. Ramazowa ve yanındaki kadının, Gaziantep otogarına gitmek için bindikleri taksinin şoförü H.K’nın, bugün adliyeye sevkedilen 6 şüpheli arasında olduğu belirtiliyor.
Sultanahmet’teki canlı bomba saldırısına ilişkin olarak savcılıkta ifadesi alınan 6 kişiden 3′ü tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edildi. 3 kişi ise serbest bırakıldı.
GÖZALTINA ALINANLAR ARASINDA GAZİANTEPLİ TAKSİCİ DE VAR
Öte yandan gözaltına alınarak adliyeye getirilenlerden birinin Gaziantep’de taksicilik yapan H.K. (38)olduğu öğrenildi. İddiaya göre saldırının gerçekleştiği 6 Ocak Salı gününden 4 gün önce canlı bomba Diana Ramazowa yanında bir kadınla birlikte Gaziantep’in Çıksorot mevkiinde H.K.’nın taksisine bindi.
OTOGARA GİTMEK İSTEDİĞİNİ “TÜRKÇE” SÖYLEDİ
İddiaya göre canlı bomba Ramazowa taksi şoförü H. K.’ya otogara gitmek istediğini Türkçe olarak söyledi. H. K. kadınları otogara götürdü. 6 Ocak Salı günü gerçekleşen saldırının ardından canlı bomba kadının kimliği belirlendi ve izi sürülmeye başladı.
Ramozowa’nın Gaziantep’ten geldiği, yanındaki bir kadınla birlkite bir taksiye binerek otogara gittiği belirlendi. İki kadının bindiği taksiyi kullanan kişinin de kimliği belirlendi ve H.K. gözaltına alındı
“BENZEMİYORLAR”
Gözaltına alındıktan bir gün sonra soruşturmaya yürüten İstanbul Emniyeti’ne getirilen H.K.’nın yakınlarına taksisine binen kadınların, izi sürülen kadınlara benzemediğini söylediği öğrenildi.