Gürültü Kontrolleri Hız Kesmiyor

Edirne Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekiplerince yapılan gürültü kontrolleri hız kesmeden devam ediyor.
Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğünden yapılan açıklamada, düğün, nişan, sünnet gibi toplu merasimlerin yoğun olduğu son günlerde gürültü kirliliği ile ilgili şikayetlerin arttığı ifade edildi. Özellikle yaz mevsiminde yapılan toplu merasimlerin sebep olduğu gürültü kirliliğinin engellenmesi ve insan sağlığı üzerindeki olumsuz etkilerini en az seviyelere indirgemek için, düğün, eğlence yeri gibi mekan sahiplerinin 04 Haziran 2010 tarih ve 27601 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Çevresel Gürültünün Değerlendirilmesi ve Yönetimi Yönetmeliğinde belirlenen sınır değerleri aşmayacak şekilde gerekli önlemleri almaları gerektiği kaydedildi.
Açıklamada, Belediye Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekiplerince bugüne kadar yapılan kontrollerde yönetmelik sınır değerlerini aşan ve gürültü kirliliğine sebep olan işletmeler hakkında Çevre Kanunu 20.madde (h) bendi uyarınca 21 bin 115 TL idari para cezası uygulandığı bildirildi.
Yapılan açıklamada, "Düğün gibi eğlence faaliyetlerinin yoğun olduğu bu dönemde, vatandaşlarımızın huzur ve refahını korumak amacıyla, Edirne Belediye Başkanlığı Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekiplerince gürültü kirliliğini önlemeye yönelik denetimlerimiz devam etmektedir. Buna istinaden düğün, sünnet, nişan toplu merasim ve eğlence faaliyetlerinin yapıldığı işletme sahipleri hakkında idari para ceza uygulanmaması için gerekli önlemleri almaları ve vatandaşlarımızın yaşam kalitesini bozmayacak şekilde eğlence faaliyetlerini sürdürmeleri gerekmektedir" denildi.

Haberleri