Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, merkez ilçelerden, çevre ilçelere yapılan görev değişikliklerinde, siyasi görüş ve parti ayrımı yapıldığı iddialarına karşı çıkarak, maliyetlerden ötürü yeni personel almak yerine böyle bir değerlendirmenin yapıldığını söyledi.
Başkan Sözlü, çalışanlara idealist yaklaşım mesajı verirken, Adana’nın her köşesinin hizmete ihtiyacı olduğuna vurgu yaptı.
Büyükşehir Belediye Meclisi Eylül ayı son oturumu Hüseyin Sözlü başkanlığında gerçekleşti. Gündem dışı söz alan CHP’li meclis üyesi Serdar Seyhan, merkezi idarelerde olduğu gibi yerel idarelerin de kendi kadrosunu kurma ihtiyacı hissettiğini söyledi. Benzer uygulamaların birçok parti tarafından yapıldığını dile getiren Seyhan, bu uygulamaların normal olduğunu ancak merkezde çalışan, aile sahibi personelin 3-4 saatlik mesafelere gönderilmelerinin görev yeri değişikliğiyle izah edilemez olduğunu ifade etti.
Başkan Hüseyin Sözlü ise çalışanlar arasında parti veya görüş yapılmadığını belirtti. Belediye Başkanı seçildiği günden bu yana çalışan sayısında tasarrufa gidildiğini belirten Başkan Sözlü, Adana’nın her köşesinin hizmete ihtiyacı olduğuna vurgu yaparak, idealist yaklaşım mesajı verdi.