Ali Dürüst'en Bursaspor'u kızdıran sözler

Bölükbaşı, “10 da verir 20 de! Önce aynaya baksınlar. (4 milyon 750 bin euroya alınan) Tarık Çamdal’a, bilmem kimlere niye dünyanın parasını verdiler” dedi.Trans­fer kı­zış­tı. Yer­liler ara­sın­da öne çı­kan ise Ozan Tu­fan ol­du. 4 Bü­yükler’in 19 ya­şın­da­ki or­ta sa­ha fut­bol­cu­su­na il­gi­si bi­li­ni­yor. An­cak Ga­la­ta­sa­ray Spor­tif AŞ yö­ne­ti­ci­si Ali Dü­rüs­t’­ün yap­tı­ğı son açık­la­ma, Bur­sas­por­lu­la­r’ı kız­dır­dı. Dü­rüst, “O­za­n’­a, Manc­hes­ter Uni­ted 10 mil­yon eu­ro ve­ri­yor mu? Ve­ri­yor­sa, git­sin. Bu oyun­cu­lar o ra­ka­mı eder mi? Yerli piyasasını yakında göreceğiz” demişti.

“BİZİM HEDEFİMİZ ŞAMPİYONLUK”

Tim­sah­la­r’­ın baş­ka­nı Re­cep Bö­lük­ba­şı ise yap­tı­ğı açık­la­ma­da, ca­mi­ası­nın tep­ki­si­ne ter­cü­man ol­du ve çok ko­nu­şu­la­cak ifa­de­ler kul­lan­dı. Dü­rüs­t’­e hi­ta­ben “Ve­rir-ver­mez! Ken­di­si ne­re­den bi­le­cek? 10 da ve­rir 20 de ve­rir. Ama biz oyun­cu­mu­zu ver­mi­yo­ruz kar­de­şim! Ali Dü­- rüs­t’­ün elin­de şu an­da fut­bol­cu­la­rı var. O Ta­rık Çam­da­l’­a, bil­mem kim­le­re dün­ya­nın pa­ra­sı­nı (4 mil­yon 750 bin eu­ro) ni­ye ver­di­ler? Manc­hes­ter o ra­kam­la­rı o fut­bol­cu­la­ra ve­ri­yor muy­du? Ön­ce bir ay­na­ya ba­ka­cak­lar. İğ­ne­yi ken­di­le­ri­ne, çu­val­dı­zı baş­ka­sı­na ba­tı­ra­cak­lar. Yıl­maz Vu­ral da ora­dan çık­mış, sa­na ne! Bu ço­cuk, 19 ya­şın­da Türk Mil­li Ta­kı­mı­’nın fut­bol­cu­su­” de­di.

“FENERBAHÇE DE VAZGEÇMEDİ”

Recep Bö­lük­ba­şı, 4 mil­yon eu­ro­dan faz­la­sı­nı öde­mek is­te­me­di­ği­ni açık­la­yan an­cak 5 mil­yon eu­ro­ya çık­tı­ğı be­lir­ti­len Fe­ner­bah­çe için de ko­nuş­tu. “Fe­ner­bah­çe oyun­cu­muz­dan vaz­geç­me­di. On­lar tek­lif et­ti­ği için ben bir de­ğer biç­tim. Oza­n’­ı 6 mil­yon eu­ro­ya ver­mem. Bi­zim sa­tı­lı­ğa çı­kar­dı­ğı­mız oyun­cu­muz yo­k” de­di. Tek­nik di­rek­tör Şe­nol Gü­ne­ş’­in, “O­zan 1-2 se­ne ge­li­şi­mi­ni ta­mam­la­sın. Av­ru­pa­’ya git­sin. Ba­ka­lım o za­man 10-15 mil­yon eu­ro­ya ala­bi­le­cek­ler mi­” açık­la­ma­sı­nı da de­ğer­len­di­ren Recep Bö­lük­ba­şı, şun­la­rı söy­le­di:

“ŞENOL GÜNEŞ HOCA HAKLIDIR”

“Şe­nol ho­ca doğ­ru söy­lü­yor. Za­ten biz Ozan Tu­fa­n’­ı sat­mak is­te­mi­yo­ruz. Tek­lif­ler ol­du­ğu için bir de­ğer biç­tik. Ama bu ra­kam as­la 5-6 mil­yon eu­ro se­vi­ye­le­ri de­ğil­dir. Biz bü­yük bir ku­lü­büz. İs­tan­bul ku­lüp­le­ri Bur­sa­’ya gel­di­ğin­de ayak­la­rı tit­ri­yor. Şam­pi­yon­luk he­de­fi­miz var. Ozan, Türk fut­bo­lu­nun bir pren­si ola­cak. Alt­tan 6 ye­ni ar­ka­da­şı­mız da­ha gel­di. Şe­nol ho­cay­la bir­lik­te on­la­rı da Türk fut­bo­lu­na ka­zan­dı­ra­ca­ğız. Tür­ki­ye­’yi dün­ya 3’ün­cü­sü yap­mış kaç tek­nik adam var? Bir ki­şi var, o da Bur­sas­po­r’­da.”

NOTLAR...

- Ozan Tu­fan se­zo­nun ilk ya­rı­sın­da Bur­sas­por for­ma­sıy­la 21 res­mi ma­ça çı­kıp 2 gol at­tı. Genç yıl­dız ge­çen se­zo­nun ta­ma­mın­da ise 13 maç­ta gö­rev al­mış­tı.

- Lİigin ilk dev­re­sin­de ra­kip ka­le­le­re 22 şut yol­la­yan Ozan, bun­la­rın 7'sin­de isa­bet bu­lup 2'si­ni ise go­le çe­vir­di. Böy­le­ce yüz­de 31'lik şut yüz­de­si tut­tur­du.

(Bugün)
 

Spor Haberleri