Potanın Perileri, Fransa'yı mağlup etti

Potanın Perileri, Türkiye'de düzenlenen Dünya Şampiyonası'ndaki ilk maçlarında Fransa'yı 50-48 mağlup etti. FIBA Kadınlar Dünya Şampiyonası, bugün oynanacak maçlarla başlayacak.

Tarihinde ilk kez Dünya Şampiyonası'nda mücadele edecek “Potanın Perileri”, ilk maçında kupanın favorilerinden Fransa ile karşı karşıya gelecek. Ankara Spor Salonu'nda oynanacak karşılaşma saat 19.00'da başlayacak ve NTV Spor'dan naklen yayınlanacak. Ankara ve İstanbul'da toplam 16 takımın katılımıyla gerçekleştirilecek basketbolun kadınlardaki en önemli organizasyonu, 5 Ekim'e kadar sürecek. A Milli Takım B Grubu'nda Fransa, Kanada ve Mozambik ile mücadele edecek. Milliler çeyrek finale çıkması durumunda Başkent'ten İstanbul'a geçecek.

Şampiyonanın açılış maçı ise saat 14.00'te Mozambik ile Kanada arasında Ankara'da oynanacak. Gruplarını üç maç sonunda ilk sırada tamamlayan takımlar, doğrudan çeyrek finale yükselirken, ikinci ve üçüncüler eleme maçları oynayacak. Eleme turunu kazanan takımlar çeyrek finale çıkacak, kaybedenler ise şampiyonaya veda edecek. Organizasyona İstanbul, Abdi İpekçi Spor Salonu ve Ülker Sports Arena, Ankara'da ise Ankara Spor Salonu ev sahipliği yapacak. A ve B Grubu maçları Ankara'da C ve D Grubu ile çeyrek finale yükselme maçları Abdi İpekçi'de oynanacak. Kadınlar basketbolunun en büyüğü ise Ülker Sports Arena'daki finallerin ardından belli olacak.

İLK GÜNÜN PROGRAMI

A Grubu
16.15 Japonya-İspanya
21.15 Brezilya-Çek Cumhuriyeti
b Grubu
14.00 Mozambik-Kanada
19.00 Türkiye-Fransa
c Grubu
14.15 Küba-Avustralya
16.30 Kore-Belarus
d Grubu
19.15 Sırbistan-Angola
21.30 Çin-ABD

Milli Takım'ın maç programı

TarihSaatMaç
27.09.201419.00Türkiye-Fransa
28.09.201419.00Kanada-Türkiye
30.09.201419.00Mozambik-Türkiye

GRUPLAR

A Grubu: Brezilya, Çek Cum., İspanya, Japonya
B Grubu: Fransa, Kanada, Mozambik, Türkiye
C Grubu: Avustralya, Belarus, Kore, Küba
D Grubu: ABD, Angola, Çin, Sırbistan

Ceyhun Yıldızoğlu yönetimindeki 12 kişilik kadroda şu isimler yer alıyor: Işıl Alben, Bahar Çağlar, Tuğçe Canıtez, Şaziye İvegin, Cansu Köksal, Tuğba Palazoğlu, Lara Sanders, Birsel Vardarlı, Begüm Dalgalar, Nevriye Yılmaz, Tilbe Şenyürek, Esmeral Tunçluer.

Spor Haberleri