Türkiye Kadın Milli Voleybol Takımı, Tayland’da düzenlenen FIVB Kadınlar Dünya Voleybol Şampiyonası’nda Slovenya karşısında aldığı net galibiyetle adını çeyrek finale yazdırdı. Son 16 turu mücadelesinde rakibini 3-0’lık skorla geçen milli ekip, turnuvada üst üste ikinci kez çeyrek finalde mücadele etme hakkı kazandı.
Bangkok’taki Indoor Stadium Huamark’ta oynanan karşılaşmada setler sırasıyla 30-28, 25-13 ve 29-27 tamamlandı. 90 dakika süren maçın hakemliğini Arjantin’den Noemi Karina Rene ile Hırvatistan’dan Ksenija Jurkovic üstlendi.
Türkiye, çeyrek finalde 3 Eylül Çarşamba günü ABD ile karşı karşıya gelecek. Maç, TRT 1’den canlı olarak yayınlanacak, saat bilgisi ilerleyen günlerde paylaşılacak.
Türk kadrosunda sahaya Yaprak, Eda, Cansu, Ebrar, Zehra, Vargas ve Libero Gizem çıktı. Yedek oyuncular arasında Hande, Elif, İlkin, Aslı ve Jack-Kısal yer aldı. Slovenya ise Lorber Fijok, Milosic, Zatkovic, Sillah, Planinsec, Mori Pavlovic ve Libero Juric ile mücadele etti.