Türkiye Sucul Canlılar Müzesi’ne İlk Bağış Hitit Üniversitesi’nden

Türkiye’nin biyolojik zenginliklerinden olan sucul canlı örneklerini standart müze materyali olarak bilim adamları, sucul fauna ve flora konusunda araştırma yapan araştırmacılara materyal desteği sağlamak ve ülkenin biyolojik zenginliklerine sahip çıkması amacıyla Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) bünyesinde kurulan Türkiye Sucul Canlılar Müzesi’ne ilk bağışı Hitit Üniversitesi yaptı.
Hitit Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Zooloji Laboratuvarında 2006 yılından bugüne kadar sucul böcekler konusunda yapılan akademik çalışmalar sonucu arazi çalışmalarında toplanmış ve teşhisleri yapılmış 5 binin üzerinde, teşhis sürecinde ise 2 bin civarında sucul böcek örneği bulunuyor.
Hitit Üniversite tarafından müzenin bilimsel materyal envanterine katması için bin civarında teşhis edilmiş sucul böcek örneği Türkiye Sucul Canlılar Müzesi’ne örnek bağışlayan ilk üniversite ve kamu kurumu oldu.
Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ali Salur konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Zooloji Laboratuarında 8 yıldır sucul canlılar üzeri akademik çalışmalar yapıldığını belirterek, “Biz de elimizdeki binlerce örneği hem geleceğini garanti altına almak hem de Türkiye’de bir anlamda ilk olan müzenin altyapısını teşkil etmek açısından bağışlamaya karar verdik. Bilimsel çalışmalarda elde ettiğimiz sulak alan örneklerinden bin civarında teşhis edilmiş örneği müzemize bağışladık. Önümüzdeki yıllarda bağışlar devam edecek. Muhtemelen 5 yıl içerisinde 50 bin örneği müzemize bağışlamış olacağız" dedi.
Yrd. Doç. Dr. Salur, Türkiye Sucul Canlılar Müzesi’ne örnek bağışı konusunda Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan’ın büyük desteği ve teşviki olduğunu sözlerine ekledi.

Haberleri