Anadolu Üniversitesi Taekwondo Takımı Türkiye Şampiyonası'nda Zaferle Döndü

Anadolu Üniversitesi Taekwondo Takımı Türkiye Şampiyonası'nda Zaferle Döndü

Anadolu Üniversitesi Taekwondo Takımı, Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu'nun düzenlediği Taekwondo Türkiye Şampiyonası'nda başarılı bir performans sergileyerek toplamda 14 madalya elde etti. Erzurum Teknik Üniversitesi'nin ev sahipliğinde gerçekleşen şampiyonada altın madalya kazanan sporcular, Üniversitelerarası Avrupa Taekwondo Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil etme hakkını elde etti. Poomsae kategorisinde kadınlar ferdi ve senkron branşlarında altın madalyaların sahibi olan Anadolu Üniversitesi sporcusu Gülsena Karakuyulu, Büşra Özden, Buse Yavuz ve Gülsena Karakuyulu Ertunç, Türkiye Şampiyonu olarak adlarını altın harflerle yazdırdı. Poomsae Pair kategorisinde Ömer Doğukan Öztürk ve Büşra Özden, gümüş madalya ile Türkiye ikincisi olurken, Poomsae Erkek Senkron kategorisinde Ömer Doğukan Öztürk, Tevfikcan Ediş ve Ahmet Aydın bronz madalya kazanarak üçüncülüğü elde etti.

Altın Madalya Altıncı Kez Anadolu Üniversitesi'nde

Kyorugi kategorisinde tatamide mücadele eden Sergen Curabaz (+87kg), altın madalya kazanarak altıncı kez Türkiye Şampiyonu unvanını elde etti. Ferkan Denizman (87kg) ve Muhammet Ferhat Saroğlu (80kg) ise çıktıkları müsabakaları birinci sırada tamamlayarak altın madalya ile Türkiye Şampiyonu oldular. İshak Türksayar bronz madalya ile Kyorugi kategorisinde Türkiye üçüncüsü olurken, kadınlarda Esra Akbulak (+73 kg) gümüş madalya ile tatamiden ayrılarak Türkiye ikincisi oldu.

Uluslararası Arenada Temsil İçin Kupa Kazandılar

Türkiye genelinde 65 üniversitenin 124 kadın, 152 erkek ve 40 Poomse sporcusunun mücadele ettiği şampiyonada Anadolu Üniversitesi Taekwondo Takımı, toplamda 7 altın, 3 gümüş ve 4 bronz madalya ile büyük bir zafer elde etti. Poomsae Kadın Takımı ve Kyorugi Erkek Takımı kazandıkları madalyalar ile şampiyonluk kupasının sahibi olurken, Poomsae Erkek Takımı dereceleriyle üçüncülük kupasını kazandı. Sporcular, bu başarılarıyla 2024'te düzenlenecek olan Üniversitelerarası Avrupa Taekwondo Şampiyonası için vize alarak Anadolu Üniversitesi'ni uluslararası arenada ülkemizi temsil edecekler.