3 Organize Suç Örgütüne Ağır Darbe! 60 Şüpheli Gözaltında

3 Organize Suç Örgütüne Ağır Darbe! 60 Şüpheli Gözaltında
Kocaeli merkezli 5 ilde düzenlenen "Mahzen-43" operasyonlarında, Organize Suç Örgütü elebaşısı Uğur Özgen'in liderliğindeki 27 şüpheli yakalandı.

Kocaeli merkezli 5 ilde gerçekleştirilen 'Mahzen-43' operasyonları büyük bir başarıyla sonuçlandı. Elebaşılığını Uğur Özgen'in yaptığı Organize Suç Örgütü üyelerinden 27 şüpheli güvenlik güçleri tarafından yakalandı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonların detaylarını paylaşarak, organize suç örgütlerine karşı kararlı mücadelelerinin devam edeceğini vurguladı. Operasyonlar neticesinde 3 adet ruhsatsız tabanca ve çok sayıda fişek ele geçirildi.

İstanbul ve İzmir'de Husumetli 2 Örgüte Darbe: 33 Şüpheli Gözaltında

Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Başkanlığı koordinasyonunda gerçekleştirilen operasyonlar, İstanbul ve İzmir'de husumetli iki ayrı suç örgütüne yönelikti.

"Mahzen-42" operasyonları kapsamında elebaşılığını Numan Karakoç'un ve cezaevinde olan Hakan Akdoğan'ın yaptığı örgütlere yönelik baskınlar düzenlendi. Operasyonlar sonucunda elebaşı Numan Karakoç dahil olmak üzere toplam 33 şüpheli yakalandı.

suc-orgutlerine-operasyon2.jpg

Şüphelilerin, suç işlemek amacıyla örgüt kurma, kasten adam öldürmeye teşebbüs, kasten yaralama ve diğer birçok suçu işledikleri belirlendi. Operasyonlar sırasında 7 adet ruhsatsız tabanca, 1 adet av tüfeği ve çeşitli miktarda uyuşturucu madde ele geçirildi.

Kocaeli Merkezli 5 İlde "Mahzen-43" Operasyonları

Kocaeli merkezli olarak gerçekleştirilen "Mahzen-43" operasyonları, İstanbul, Tekirdağ, Bitlis ve Aksaray'da eş zamanlı olarak düzenlendi.

Organize suç örgütü üyelerinin, suç işlemek amacıyla örgüt kurma, rüşvet, yağma ve kanuna muhalefet gibi suçları işlediği tespit edildi. Operasyonlar sonucunda 27 şüpheli gözaltına alındı ve 3 adet ruhsatsız tabanca ile çok sayıda fişek ele geçirildi.