Kalkan-21 Operasyonuyla Göçmen Kaçakçıları Yakalandı

Kalkan-21 Operasyonuyla Göçmen Kaçakçıları Yakalandı
Muğla ve Adana illerinde göçmen kaçakçılarına yönelik düzenlenen geniş çaplı operasyonlar sonucunda 16 şüpheli gözaltına alındı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Kalkan-21" adı verilen operasyonların detaylarını kamuoyu ile paylaştı.

Muğla ve Adana'da düzenlenen geniş çaplı operasyonlarla göçmen kaçakçılığına ağır bir darbe vuruldu. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın açıklamalarına göre Kalkan-21 kod adlı bu operasyonlarda toplam 16 şüpheli gözaltına alındı, bunlardan 12'si tutuklanarak cezaevine gönderildi.

İki ilde eş zamanlı olarak yürütülen operasyonlar, Göç İdaresi Başkanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü'nün ilgili birimlerinin koordinasyonu altında gerçekleştirildi.

Muğla'da yakalanan 5 organizatörden 3'ü tutuklanırken, 2'si adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. Adana'da ise 11 şüpheli yakalandı, bunlardan 9'u tutuklandı, 2'sine adli kontrol kararı uygulandı. Yakalanan şüpheliler arasında 7 yabancı uyruklu kişi de bulunuyor.

Operasyonlarda büyük miktarda döviz ve Türk Lirası'na el konuldu. İçişleri Bakanı Yerlikaya, düzensiz göçle mücadelede ülkenin kararlılıkla devam edeceğini vurgulayarak, "Operasyonlarımız aralıksız sürecek. Göçmen kaçakçılarına ülkemiz üzerinden hareket etme şansı tanımayacağız" dedi.