Mahzen-32 Operasyonu İle Sarallar Suç Örgütünün Ele Başı Dahil 24 Üyesi Gözaltına Alındı

Mahzen-32 Operasyonu İle Sarallar Suç Örgütünün Ele Başı Dahil 24 Üyesi Gözaltına Alındı
Bursa başta olmak üzere 7 ilde eş zamanlı düzenlenen "Mahzen-32" operasyonları ile Ümit Saral'ın cezaevindeki liderliğini kardeşi Hakkı Saral'ın üstlendiği organize suç örgütüne büyük bir darbe vuruldu.

Bursa merkezli yedi ilde eş zamanlı gerçekleştirilen ve "Mahzen-32" kod adı verilen operasyonlarla, Ümit Saral'ın kardeşi Hakkı Saral liderliğindeki organize suç örgütü çökertildi. Bursa, İstanbul, Ankara, Trabzon, Sakarya, Yalova ve Diyarbakır'da düzenlenen baskınlarda, aralarında elebaşıların da bulunduğu 24 şüpheli gözaltına alındı.

Suç örgütü üyelerinin, özellikle Bursa merkez ve İnegöl'de faaliyet göstererek silah zoruyla yüksek miktarlarda para tahsilatı yaptıkları belirlendi. Vatandaşların huzurunu kaçıran bu örgüt, para ödemeyi reddeden işletmelere ve şahıslara silahlı saldırılar düzenleyerek, araç alım satımı yapmak isteyen kişileri de hedef almış. Örgüt üyeleri, aldıkları araçları ele geçirerek bu malları liderlerine hediye etmiş.

Operasyon sonucunda, 15 adet ruhsatsız tabanca, çeşitli belgeler, çek, senet ve büyük miktarda nakit para ele geçirildi. Suç örgütünün elemanları, güvenlik güçlerine yönelik de silahlı saldırılarda bulundukları tespit edildi.

İçişleri Bakanlığı'ndan Açıklama

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonları yaptığı açıklamayla duyurdu.

Bakan Yerlikaya, "Suçta kibirlenenlere, halkımızın huzurunu kaçıranlara, organize suç örgütlerine ve çetelere göz açtırmayacağız. Hangi büyüklükte olursa olsun, organize suç örgütlerini çökertip adalete teslim edeceğiz." ifadelerini kullandı. Ayrıca son 10 ay içerisinde 454 suç örgütünün çökertildiği ve bin 201 operasyon yapıldığı bilgisini paylaştı.

Bu operasyonlar neticesinde 8 bin 260 şüpheli yakalanırken, 3 bin 58 kişi tutuklandı ve bin 740 kişi hakkında adli kontrol kararı verildi.