Sibergöz-28 Operasyonunda Yakalanan 12 Kişiden 3'ü Tutuklandı

Sibergöz-28 Operasyonunda Yakalanan 12 Kişiden 3'ü Tutuklandı
Niğde merkezli 4 şehirde gerçekleştirilen "Sibergöz-28" operasyonunda nitelikli dolandırıcılık suçlamasıyla gözaltına alınan 12 kişiden 3'ü tutuklandı.

Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinasyonunda gerçekleştirilen "Sibergöz-28" operasyonunda, 22 Mart tarihinde 14 şehirde "nitelikli dolandırıcılık", "çevrim içi çocuk istismarı" ve "7258 sayılı Futbol ve Diğer Spor Müsabakalarında Bahis ve Şans Oyunları Düzenlenmesi Hakkındaki Kanun'a muhalefet" suçlarıyla ilgili gerçekleştirilen operasyon çerçevesinde Niğde, Aydın, Ankara ve Yalova'da 12 kişi gözaltına alınmıştı.

Telegram üzerinden şüphelilerin bonus kazanma ve yüksek kazanç vaadiyle yatırım paylaşımları yaparak vatandaşları dolandırdığı tespit edildi.

"Sibergöz-28" operasyonu kapsamında yapılan aramalarda 14 cep telefonu, 13 SIM kart, 4 laptop, 2 tablet, 10 flash bellek, 2 hafıza kartı ve bir adet harddisk ele geçirildi.

sibergor-28-operasyonu2.jpg

Niğde, Ankara, Aydın ve Yalova'da yapılan operasyon sonucunda yakalanan 12 zanlıdan 5'i emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasından sonra, adliyeye sevk edilen 7 şüpheliden 2'si ise savcılıkta verdikleri ifadelerinden sonra serbest bırakıldı.

Gözaltına alınan zanlılardan G.K, B.A.E. ve S.K, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.