Aziz Yıldırım hedeflerini açıkladı!

Aziz Yıldırım hedeflerini açıkladı!
Sakarya Fenerbahçeliler Derneği’nin resmi açılışını yapmak üzere geldiği Sakarya’da sevgi gösterileriyle karşılaşan Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, yoğun ilgiden dolayı zaman zaman zor anlar yaşadı. Taraftarların yaptığı tezahüratlar eşliğinde dernek binasının açılışını gerçekleştiren Yıldırım, hayırlı olsun temennisinde bulundu. Fenerbahçeli taraftarlar Yıldırım ile fotoğraf çektirebilmek için birbirleriyle yarıştı.

Sakarya’dan da gençlerin yetiştirilmesi gerektiğini belirten Aziz Yıldırım, Sakarya’nın Sapanca ilçesi ile Kocaeli’nin Hereke ilçesinin Türk futbolu için kaynak yerler olduğunu söyledi. 3 Kasım 2006 yılında Sakarya’ya geldiği hatırlatılan Yıldırım, Sakarya ziyareti sırasında üç gün sonra oynanan ve Fenerbahçe’nin Galatasaray’ı 6-0’lık skorla yendiği karşılaşma için, “Farklı kazanacağımızı söylemiştim” dedi.

Demokrasi ile ekonomik gücün iç içe olduğunu ifade eden Aziz Yıldırım, “Bir yerde demokrasi varsa orası güçlüdür. Şimdi bizim de amacımız Fenerbahçe’nin bu kadar güçlü taraftarı var, sahip çıkıyor bu kulübe. O zaman kulübün güçlüklerini aşmamız lazım. Kulübün en büyük güçlükleri geçmişte çok büyük varlıkları olmadığı için, varlığı yeni yaratmak için ekonomik güç lazım. Ayın 30’unda ihale var. Kolejin arsası 70 milyon TL. Fenerbahçe Kulübü 70 milyon TL verip o arsayı alamaz yani, normalde almaması lazım. Devletin sahip çıkıp, o arsayı alıp kulübe vermesi lazım. Biz 70 milyon TL bulacağız, kime güveniyoruz, taraftara güveniyoruz. Şimdi bunun gibi diğer konularımız da var. Onları da alabilmek, onlara da sahip olabilmek için güçlü bir ekonomi lazım. Diyoruz ki 1 milyon üye yapalım, tabii bir senede olacak iş değil, bu 3-4 senelik bir süreç gerektirebilir.
Bunu yapınca kulüp yönetimi bu parayı iyi değerlendirirse, varlıklara yatırırsa, genel kurula bağlı harcama yetkileriyle bunlar değerlendirilecek. Borçları temizleyeceğiz, ondan sonra bunu yapacağız. Bunun yanında da belki de Türkiye’deki çok geniş katılımlı demokrasi içerisinde seçim ile yönetimler gelecek. Bir milyon üyeye ulaştığın anda o bir milyon kişinin seçeceği insandan artı onlarda gelecek, şuanda 20-25 bin gidiyor. Buradan da geleceklerle 50 bin kişi olacak. 50 bin, 100 bin kişilerle kongreler yapılacak, onlardan yönetimler seçilecek. İşte tam demokrasi bu, şimdi biz bunu yapmaya çalışıyoruz” diye konuştu.