Başbakan Ahmet Davutoğlu'ndan doktorlara zam müjdesi/ Zam sonrası doktor maaşları

Başbakan Ahmet Davutoğlu'ndan doktorlara zam müjdesi/ Zam sonrası doktor maaşları

Başbakan Davutoğlu basın mensuplarının sorularını yanıtladığı toplantıda doktorlarla ilgili gelen sorular üzerine , yakın zamanda aile hekimlerine ve doktorlara ek maaş verileceğinin müjdesini verdi. Başbakan Ahmet Davutoğlu Sağlık Bakanlığı'nda Mehmet Müezzinoğlu'ndan aldığı brifing sonrası doktorlara zammın en kısa zamanda yapılacağını söyledi.

Davutoğlu'nun konuşmasından satır başları;

13 Ekim'de Bakanlar Kurlu olarak yürüyüş kampanyasına destek verip tüm Türkiye'yi davet edeceğiz.Uyuşturucu ile mücadele için Bakanlar Kurulu konuyu enine boyuna inceledi. Uyuşturucu ile mücadele anlık değil bir süreçtir.Bütün metruk alanlar, viraneleri yıkayacağız, çeteler bu alanları kullanamayacak.



Doktorlara ek maaş müjdesi


Aile hekimleri konusunda araya süzgeç olmadığı zaman basit bir rahatsızlık için büyük hastanelere gidiliyor hem hastane hem de hasta için zorluk meydana gelmekte. Toplum sağlık merkezleri ile aile hekimleri vatandaşlara hizmet verecek. Ek mesai ücretleri aile hekimlerine verilecek.

rkiye Kamu Hastaneleri Kurumu (TKHK) Başkanı Ali İhsan Dokucu sözleşmeli doktor, 2013 yılı muayene, randevu, tomografi rakamları ve hasta hakları konusunda, 'Bazı illerimiz daha az talep ediliyor ve daha az gönüllü olunan alanlar bulunuyor. Biz bu insanların mecburi hizmetle oraya gönderdiğimizde ya cezaya rağmen oraya gitmediklerini ya da istifa ettiğini biliyoruz. Devlet olarak oralarda insan kaynağımızı oluşturmak için mecburi hizmet dışında bir mekanizma kuruyoruz. Gelişmişlik skalası açısından Kalkınma Bakanlığı illeri sınıflandırdı. Biz de 5. ve 6. bölgelerde belirlediğimiz 26 il ve bazı ilçelerinde 4924 sayılı kanunla sözleşmeli doktorlar göndereceğiz.

Maaşlar cazip hale gelcek!

Yapılacak düzenleme ile 26 ilimizde belirli şehir merkezleri ve ilçelerde sözleşmeli olarak görev yapacak pratisyen hekimlerin maaşında en az 2 bin, uzman hekim maaşları ise en az 3 bin lira artış gösterecek. Bu sayede doktorların gitmek istemediği il ve ilçelerin cazip olması hedeflenecek. Bu kapsamda bünyemizdeki sağlık tesislerinden yaklaşık 5 bin 200 doktorun yararlanacağını düşünüyoruz' şeklinde konuştu.


Biz ilk defa kurtarma operasyonu yapmıyoruz, eğer bütün operasyon detayını açıklasaydık bir sonraki kurtarma operasyonun başarısız olmasına sebep olabilirdik.

Bu konuda spekülatif haberler konusunda özen gösterilmesi lazım, basın mensuplarımızdan rica ediyorum.