CBÜ REKTÖRÜ ÇELEBİ’DEN VALİ BEKTAŞ’A İADE-İ ZİYARET

CBÜ REKTÖRÜ ÇELEBİ’DEN VALİ BEKTAŞ’A İADE-İ ZİYARET

Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Rektörü Prof. Dr. A. Kemal Çelebi, Manisa Valisi Erdoğan Bektaş’a iade-i ziyarette bulundu.
Ziyarette konuşan CBÜ Rektörü Prof. Dr. A. Kemal Çelebi, Vali Bektaş’a CBÜ’ye gösterdiği ilgi ve destek nedeniyle teşekkür ederek, “Göreve geldikten sonra beni ilk sayın valimiz ziyaret etti ve o ziyaretinde Celal Bayar Üniversitesi’nin isminin başına Manisa’nın isminin eklenmesinin çok isabetli olacağını ifade etti. Daha sonra bu herkes tarafından dile getirildi ve Manisa’da kabul gördü. Bizimde üzerinde durduğumuz bir konuydu. Biz ilk icraatlarımızdan birisi olarak ’Manisa’ ismini Celal Bayar’ın başına getirdik. İnşallah Meclis’ten de bu şekilde çıkacak. Bu sayın valimizin üniversitemize verdiği önemi gösteriyor. Kendisi ile her karşılaştığımızda üniversitemize ilişkin öneri ve teklifleri oluyor. Bu tabii ki bizi ziyadesiyle memnun ediyor, bu ilgi ve sayın valimizin desteği ile birlikte inşallah Manisa’da Celal Bayar Üniversitesi çok daha iyi yerlere gelecek. Şehre her bakımdan, öncülük yapan, katkı sağlayan bir üniversite haline gelmesi bizim öncelikli hedefimiz. Valimiz de aynı şekilde düşünüyor. Ben bu konudaki teşekkürlerimi ifade etmek istiyorum. Bundan sonrada desteklerinin, ilgilerinin aynı şekilde devam edeceğini umuyorum.” diye konuştu.
Vali Erdoğan Bektaş da Rektör Çelebi’ye ziyaretinden dolayı teşekkür ederek, “Yeni bir ekiple, yeni bir anlayışla işe başladınız. Öğrenmeye, anlamaya ve elinizden geldiği kadar gereğini yapmaya çalışıyorsunuz. Sizlere tüm gönlümle başarı diliyorum. Elbette üniversiteyle ilgili bizimde duygularımız, düşüncelerimiz olacak. O teklife olumlu yaklaştığınız ve gereğini yaptığınız içinde ayrıca teşekkür ediyorum. Her zeminde herkesin gördüğü, herkesin ifade ettiği bir şey var, Manisa’da şehre aidiyet duygusunda problem var. Manisalılık şehrin bütünüyle alakalı bir aidiyet, bir hemşerilik duygusu hissetmesinden başlıyor, sanayi ve şehrin kopukluğundan başlıyor. Üniversite ile şehrin kopukluğundan başlıyor ve böyle devam ediyor. Bu sorun çözülmediği zaman Manisa’da sorun çözme kabiliyetinin ciddi anlamda eksildiğini görüyoruz. Aidiyet duygusunu geliştirmek için de ben elimden geleni yapmak istiyorum ve ilgili tüm arkadaşlarımıza bu konuda önerilerde bulunuyorum. Sizin bu çabanız şehirle üniversiteyi bir araya getirmeyi başarır, çünkü üniversitesiz bir şehrin gerçekten anlamı yok. Üniversitenin şehre olası katkılarının ne kadar büyük boyutlarda olacağını ben biliyorum, şehirde biliyor. Bunu başarmalıyız, hem üniversite için başarmalıyız, hem şehir için başarmalıyız. Umarız başarırız. Ben görevinizde tekrar başarılar diliyorum.” şeklinde konuştu.