CİHANBEYLİ’NİN BİR MAHALLESİNİN DAHA İÇME SUYU SORUNU ÇÖZÜLÜYOR

CİHANBEYLİ’NİN BİR MAHALLESİNİN DAHA İÇME SUYU SORUNU ÇÖZÜLÜYOR

Konya’nın Cihanbeyli ilçesine bağlı Karşıyaka Mahallesi’nin en önemli sorunu olan içme suyu problemi çözüme kavuşturuluyor.
Konya’nın Cihanbeyli ilçesine bağlı Karşıyaka Mahallesi’nin yaklaşık 15 yıldır yaşadığı içme suyu sorunu Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ile Cihanbeyli Belediye Başkanı Mehmet Kale’nin yaptığı çalışmalarla artık tarih oluyor.
İlçe merkezine göre yüksekte olan mahallede çeşitli nedenlerden dolayı vatandaşlar hidrofor desteği ile su kullanabiliyorlardı. Özellikle yaz aylarında da uzun kesintiler yaşanıyordu. 30 Mart seçimleri öncesinde sorunun çözüleceği sözünü veren Cihanbeyli Belediye Başkanı Mehmet Kale’nin göreve gelir gelmez başlattığı çalışmalar sonuç verdi.
Konuyla ilgili bir açıklama yapan Başkan Kale, verdikleri sözü tutmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, “Karşıyaka mahallemiz, içme suyu şebekesinden dolayı 15 yıldır ciddi anlamda bir problem yaşıyordu. 30 Mart 2014 yerel seçim çalışmalarını yürütürken vatandaşlarımızın bununla ilgili şikayetleriyle sık sık karşılaştık. İnsuyu’ndan gelen içme suyu ana hattının değiştirilmesi ve Karşıyaka mahallemizin şebeke hattının yenilenmesi gündeme gelmişti. Biz de seçim çalışmalarında vatandaşlarımıza söz vermiştik. Rabbime sonsuz şükrediyoruz ki, verdiğimiz sözleri bir bir yerine getiriyoruz. Karşıyaka’nın sorunuyla ilgili ana ishale hattımız bitti. Şu anda mahallemizde içme suyu şebekesinin yapımına başlandı. İlçemize ve Karşıyaka mahallemize hayırlı olmasını diliyorum. Destek ve katkılarından dolayı Konya Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Tahir Akyürek’e, KOSKİ Genel Müdürümüz Sayın İsmail Selim Uzbaş’a ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğüne teşekkür ediyorum. İnşallah bu çalışmalarımızın devamı gelecektir’’ dedi.
Cihanbeyli Belediyesi’nin yeni Büyükşehir yasasına hızlı bir şekilde uyum sağlaması, uyum noktasındaki öncülüğü ve uygulamalarıyla örnek gösterilen bir belediye olduğunu ifade eden Başkan Kale, “Büyükşehir Yasası ile beraber her ne kadar görev ve hizmet dağılımı konusunda bir ayrım yapılmışsa da Cihanbeyli’de Büyükşehir Belediyemiz ve KOSKİ Genel Müdürlüğümüzle ilçe belediyesi olarak bir bütün gibi çalışıp kaliteli hizmet sunuyoruz. Böylelikle sorunlarımıza hızlı çözümler üretiyor, halkımızın yaşam kalitesin yükseltilmesi için önemi çalışmalar yapıyoruz” şeklinde konuştu.