Darıca Kardeş Şehir Ardahan’la Coştu

Darıca Kardeş Şehir Ardahan’la Coştu

Darıca Belediyesi tarafından 8. düzenlenen Şehirler ve Kültürler Kaynaşmasında final gecesinden önce sahnede Ardahanlılar Derneği vardı. Darıca Sahilinde bulunan amfi tiyatroda düzenlenen Ardahanlılar gecesinde binlerce vatandaş sahile akın etti.
Yöresel sanatçıların seslendirdiği birbirinden güzel türkülerle sahili dolduran binlerce Ardahanlı eğlenceli saatler yaşarken gecenin açılış konuşmasını yapan Darıca Ardahanlılar Derneği Başkanı Nebi Çelik, Şehirler ve Kültürler Kaynaşması’nın önemli bir organizasyon olduğunu ifade ederek, ”Bu güzel akşamda bizlere bu muhteşem ortamda memleketimiz Ardahan’ı tanıtma ve temsil etme imkanı veren kıymetli Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak’a teşekkür ediyor hepinize iyi eğlenceler diliyorum’’ dedi.
Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak ise Ardahan’la kardeş şehir olduklarını ve birlikte güzel projelere imza attıklarını ifade ederek, “Kardeş şehrimizin güzel insanları kıymetli Ardahanlı hemşerilerim gecemize hoş geldiniz sefalar getirdiniz. Birlik ve beraberlik rüzgarlarının estiği ve bu yıl sekizincisini düzenlediğimiz Şehirler ve Kültürler Kaynaşmasında kardeş şehrimiz Ardahan’dayız. Kendine özgü doğal ve tarihi değerlere sahip, Asya’dan Avrupa’ya geçiş kapısı olan, bir çok medeniyete ev sahipliği yapmış, ovaları, yaylaları, Kura Nehri, Çıldır Gölü, renk renk açan çiçekleriyle güzel ilimiz Ardahan’ın gecesinde sizleri sevgiyle selamlıyor, hepinize iyi eğlenceler diliyorum’’ diye konuştu.
Konuşmaların ardından Ardahan Derneği yönetimi tarafından protokol üyelerine ve gecenin hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür plaketi takdim edildi.
Programda Ardahan yöresel folklör ekiplerinin gösterileri büyük bir beğeniyle izlenirken, yöresel sanatçılar söyledikleri birbirinden güzel türkülerle sahildeki binlerce vatandaşa eğlenceli saatler yaşattı. Sahilin hemen her tarafında saatlerce halay çeken Ardahanlılar eğlenceye doymadı.