Ak Parti Tekirdağ İl Başkanı Ahmet Akçay’dan, Chp Milletvekili Yüceer’e Cevap

Ak Parti Tekirdağ İl Başkanı Ahmet Akçay’dan, Chp Milletvekili Yüceer’e Cevap

Adalet ve Kalkınma Partisi (Ak Parti ) Tekirdağ İl Başkanı Ahmet Akçay, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer’in meclis gündemine taşıdığı ’Tekirdağ Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Hizmet Binası’nın ihalesi’ konusu ile ilgili açıklama yaptı.
İl Başkanı Akçay yaptığı açıklamada, "Sayın Yüceer CHP’nin yapılacak kongresinde ve akabinde gelecek seçimlerde yerini sağlama alma çabalarını, mücadelesini saygıyla karşılıyorum. CHP’nin içinde kaynayan kazanda elbette mevcut koltuğu koruyup parti içinde söz sahibi olmak isteyecektir. Ancak 12 yıldır yaptığı siyasetle hizmetten başka bir amaç düşünmeyen Ak Parti Tekirdağ İl Başkanlığı’ndan başka argümanlar bulsun. Yaptığı açıklamalar sadece gündem olmaktan başka bir amaç taşımamaktadır. Partimizin İl Başkanlığının Şükürler olsun ki ne geçmişte ne şimdi ne gelecekte verilmeyecek hesabı yoktur" dedi.
"YÜCEER GERÇEKLERİ SAPTIRIYOR, ÖNCE HİZMET İÇİN USULÜ ÖĞRENSİN"
Söz konusu bina inşaatının yapım işinin 2013 yılında, 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu’nun 19’ncu maddesine göre açık ihale usulü ile ihale edildiğini ifade eden Akçay, "Bina yapım için ayrılan toplam ihale bedeli farkı Sayın Yüceer’in de belirttiği gibi 787 bin 677 TL’dir. Bu fark bina projesinde olmayan ve hemşehrilerimizin hizmet alırken daha kaliteli ve rahat bir ortamda hizmet alması için projeye dahil edilmek istenen merkezi ısıtma-soğutma sisteminin bedelidir. Ancak bu bedel bakanlıktan çıkmamıştır ve bina ilk projesiyle ihale edilmiştir. Görüldüğü gibi Sayın Yüceer?’in söylediği ile farklı bir şey söylemiyoruz. Sonuçta işlemin hızlanması ve inşaatın bir an önce başlaması için İl Başkanının Bakanlığa talepte bulunmasından daha doğal ne olabilir? Arkasında bir şey aramak abesle iştigaldir. Sonuçta bakanlıktan istenilen tutar temin edilememiştir. Bina bu rakam olmadan ihale edilmiştir. Burada gerçekleri saptırmaktan ve gündem oluşturup kendilerini ön plana çıkarmaktan başka bir amaç yoktur" ifadelerini kaydetti.