Aliağa Konservatuvarı’na Adım Adım

Aliağa Konservatuvarı’na Adım Adım

Aliağa Belediyesi Kültür ve Sanat Danışmanı Volkan Severcan Aliağa ENKA Spor Salonu’nda yapılan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları ve Aliağa Belediyesi Sanatevi (ASEV) faaliyetleri ile ilgili açıklamalarda bulundu.
Ünlü tenor Hakan Aysev’in katkısıyla Aliağa’da ilk defa gerçekleştirilen ve Aliağalıların yoğun ilgi gösterdiği 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı programına Aliağa Sanatevi’nde eğitim gören 170 yakın öğrenci katkı sağladı. Türkiye genelinde yapılan kutlamaların en iyilerinden birini gerçekleştirdiklerini vurgulayan Aliağa Belediyesi Kültür Sanat Danışmanı Volkan Severcan, “29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda Aliağa’da ilk kez gerçekleştirilen ve Aliağalıların keyifle izlediği bir oratoryo gerçekleştirdik. Katılımın yoğun olması ne kadar doğru ve güzel bir iş yaptığımızı gösterdi. Kutlamalar bittikten sonra dışarıda bize sarılıp öpen insanların söyledikleri, Aliağa’da bugüne kadar güzel bir 29 Ekim kutlaması görmedikleri yönündeydi” dedi.
ALİAĞA BELEDİYESİ KONSERVATUVARI NEDEN ASEV OLDU?
Aliağa Konservatuarı’nın isminin neden ASEV olarak değiştirildiği konusunda konuşan Aliağa Kültür ve Sanat Danışmanı Volkan Severcan şöyle konuştu: “Konservatuar dediğimiz zaman kriterler son derce ağırlaşır. Türkiye’de de adı gerçekten de konservatuar olan birkaç tane okul var. Bunlar, Hacettepe üniversitesine bağlı devlet konservatuarı, Mimar Sinan Üniversitesine bağlı devlet konservatuarı, İstanbul Üniversitesine bağlı devlet konservatuarı ve İzmir 9 Eylül Üniversitesine bağlı bir devlet konservatuarı. Bizim mesleğimiz usta çırak işidir. Usta olması lazım ki çırak yetişsin. Biz de oyunculuk mesleğiyle ilgili büyük bir açık olduğunu düşündüğümüz için Aliağa’ya bugünki İstanbul Devlet Konservatuarı’nın çıkış noktası olan Belediye Konservatuarı gibi bir konservatuar kurmak amacıyla bir proje geliştirdik. Bu hedefe yönelik Türkiye’nin en büyük Belediye Konservatuarını Aliağa’ya kuruyoruz” diye konuştu.
SEVERCAN,” ASEV, AÇMAYI PLANLADIĞIMIZ KONSERVATUAR İÇİN BASAMAK OLACAK”
ASEV açmayı planladığımız konservatuvar için bir basamak olacak diyen Severcan, "Aliağa için uzun vadede planladığımız bir konservatuvar kurulumu var. Fakat adı konservatuvar olan ama faaliyeti konservatuar olan bir yeri açık tutarsak bu sefer açacağımız konservatuvarın bir anlamı olmaz. Dolayısıyla burada yapacağımız şey belediye konservatuvarı kurulumundan önce şuanda halk evi gibi yeteneği çok öne çıkartmadan ama herkesin katılabileceği, herkesin bir şeyler öğrenebileceği bir mecra yaratmak. Bu yüzden Sanat Evi diye adını değiştirmemizin sebebi konservatuar kapatmak değil, Aliağa’ya gerçek anlamda bir konservatuvar kazandırmak. Bu yüzden de burada devlet konservatuarlarının yarı zamanlı müfredatını uyguluyoruz. Aliağa’da açmayı düşündüğümüz konservatuar için bir üniversite ile işbirliğine girmeyi düşünüyoruz. Önümüzdeki yıl şubat ayında başlayacak olan bir ara modeli uygulayacağız. Bu kapsamda Sanat evimizde 6 tane Master Clas sınıf açacağız” dedi.
“SANAT EVİMİZE BİN 700 KİŞİ BAŞVURDU”
"Bu yıl sanatevimize 1700 kişi başvuruda bulundu" diyen Severcan, "1100 kişi sanat evine dâhil edildi. Buradaki kriterler şöyle. Bir sanat okulunda alt limit ve üst limiti çok iyi belirlemek gerekir. Eğer keman çalmak istiyorsanız vücut formasyonunuzun keman çalmaya uygun olması gerekir. Bu konuda kulağı olmayan, teknik olarak bu işi yapamayacak olan kişileri elemek durumunda kalıyoruz. Fakat bu öğrencilerimizi yetenekleri ölçüsünde farklı bir alana yönlendiriyoruz. Şuanda da Sanat Evimizde birbirinden değerli 32 tane eğitmenimiz var” dedi.