Asimder’den Rektör Attar’a Ziyaret

Asimder’den Rektör Attar’a Ziyaret

Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER) Giresun Temsilcisi Uslan Veziroğlu, Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aygün Attar’a nezaket ziyaretinde bulundu.
Sohbet ortamında gerçekleşen ziyarette; dernek faaliyetlerinden ve çalışma projelerinden bahseden ASİMDER Temsilcisi Uslan Veziroğlu, Ermeni meselesinin ve asılsız Ermeni iddialarının halk tarafından yeterince bilinmediğine değinerek, konuyla ilgili bilinç oluşturulması gerektiğine dikkat çekti. 2015 yılının Ermeni meselesi konusunun 100. yılı olduğuna da dikkat çeken Veziroğlu; “Dernek olarak konuyla ilgili birçok çalışma projesi planladık. Bu projelerimizi de Giresun Üniversitesi ile birlikte yürütmek istiyor ve desteklerinizi bekliyoruz. Sizin bu konuda ki hassasiyetiniz ve konumunuz bizim için çok önemlidir” dedi.
Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aygün Attar ise; “Ziyaretinizden ve hassasiyetinizden ötürü çok teşekkür ederim. Sizin de belirttiğiniz gibi Ermeni meselesi konusundaki asılsız iddialar uluslararası arenada da ülkemizin olumsuz tanınmasına neden olmaktadır. İnsanların ve halkın doğru bilgilenmesi için tarafsız araştırmalar ve belgeler ışığında tarihi gerçeklerin ortaya konulması gerekir ki; bilimsel ve akademik faaliyetlerin yanında bu konuda STK’lara da büyük görevler düşmektedir. Böyle bir derneğin kurulması ve faaliyette bulunması da takdire şayandır, memnuniyet vericidir. Üniversite olarak yapmayı planladığınız proje ve faaliyetlerinizde her türlü akademik desteği veririz. Çalışmalarınızda başarılar dilerim” şeklinde konuştu.