Çaykur Rizespor Gençlerbirliği canlı izle

Çaykur Rizespor Gençlerbirliği canlı izle

Spor Toto Süper Lig'in açılış maçında Çaykur Rizespor Gençlerbirliği'ni konuk edecek. Saat 21.00'de başlayacak maçı Volkan Bayarslan yönetecek. Rizespor Gençlerbirliği maçı canlı yayın ile Lig Tv'de.

Geçtiğimiz sezonu ligde 13. sırada tamamlayan Çaykur Rizespor, sezon içersinde teknik direktör değişikliği yaşamıştı. Rıza Çalımbay'ın ardından göreve gelen Uğur Tütüneker'le de sezon sonunda yollar ayrılırken, takımın yeni teknik direktörü Mehmet Özdilek oldu.

Sezon öncesi hazırlık maçlarında pek de istikrarlı bir form grafiği gösteremeyen Çaykur Rizespor, oynadığı 6 maçta 3 galibiyet, 1 yenilgi, 1 de beraberlik almıştı.

Hareketli bir transfer dönemi geçiren Karadeniz ekibi Ahmet Görkem Görk, Cenk Ahmet Kılıç, Martin Mutumba ve Hurşut Meriç gibi isimlerle yollarını ayırırken, Filip Holosko, Engin Bekdemir, Aykut Erçetin, Giray Kaçar ve Murat Duruer'i kadrosuna katmıştı. Ev sahibi ekipte cezalı olan Oğuzhan Berber'in dışında önemli bir eksik bulunmuyor.

Gençlerbirliği'nde ise Mehmet Özdilek'in ardından teknik direktörlük görevine getirilen Mustafa Kaplan, sezona galibiyetle başlamanın hesaplarını yapıyor.

Sezon öncesinde oynadığı iki hazırlık maçını kazanan Gençlerbirliği, TSYD Kupası'nda ise finalde Torku Konyaspor'a 4-1'lik skorla boyun eğmişti.

Transfer dönemini sessiz geçiren Gençlerbirliği, Jimmy Durmaz, Ferhat Kaplan, Ante Kulusic ve Oktay Delibalta gibi isimlerle yollarını ayırırken, Liviu Antal, Orhan Gülle, Hikmet Balioğlu ve Guido Koçer gibi isimleri kadrosuna kattı.



- Rizespor ligde oynadığı son 6 maçta yenilgi yüzü görmedi.

- Gençlerbirliği'nin Rumen golcüsü Bogdan Stancu geçtiğimiz sezonki 14 iç saha maçında 11 gole imza atarken, 14 deplasman maçında ise sadece 2 kez fileleri havalandırabildi.

- Gençlerbirliği geçtiğimiz sezon deplasmanda oynadığı ilk dört maçı da kaybetmiş ve bu maçlarda rakip fileleri havalandıramamıştı.

- Rizespor sahasında oynadığı son dört lig maçında da kalesinde birer gol gördü. (2G, 1B, 1M)

- Rizespor, Gençlerbirliği ile sahasında oynadığı son 5 maçta sadece 1 galibiyet alabildi, diğer dört maçı ise kaybetti.

- Jean-Jacques Gosso, geçtiğimiz sezon 26 lig maçında 15 sarı kart görerek ligin en çok sarı kart gören futbolcusu olmuştu.

MUHTEMEL 11'LER

Çaykur Rizespor: Serkan Kırıntılı, Koray Altınay, Viera, Giray Kaçar, Ali Adnan, Kıvanç Karakaş, Murat Duruer, Ümit Korkmaz, Liban Abdi, Lualua, Deniz Kadah

Gençlebirliği: Ramazan Köse, Ahmet Oğuz, Hikmet Balioğlu, Sedat Bayrak, Dusko Tosic, Gosso, Guido Koçer, Nizamettin Çalışkan, Taylan Antalyalı, Deniz Naki, Bogdan Stancu