İstinat Duvarı Yıkılan Binaya 150 Kamyon Hafriyat

İstinat Duvarı Yıkılan Binaya 150 Kamyon Hafriyat

İzmir’in Bayraklı ilçesinde, toprak kayması sebebiyle istinat duvarı yıkılan binanın önüne belediye ekipleri tarafından dolgu çalışması yapıldı.
Bayraklı ilçesi Gümüşpala Semtinde, bir inşaat firması tarafından yapılan hafriyat çalışması sırasında yaşanan toprak kaymasıyla birlikte meydana gelen tehlike, binanın önüne dolgu yapılarak ortadan kaldırıldı. Bayraklı Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü de olası bir kaymayı önlemek için alana dolgu çalışması yaptı. Belediye yetkilileri, alana şimdiye kadar yaklaşık 150 kamyon hafriyat döküldüğünü açıkladı. Müteahhit firma ise Dokuz Eylül Üniversitesi’ne alanla ilgili hazırlattığı projeyi hayata geçirmek harekete geçti.
Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, çalışmalar hakkında bilgi vererek, "Sıkıntı yaşanan alanda firma çalışmalarına başladı. Biz de belediye olarak çalışmanın hızlanması için destek veriyoruz. Kaymayı önlemek için dolgu işlemini biz gerçekleştiriyoruz. İlerleyen günlerde toprağa beton enjekte edilecek. Gerekli önlemleri alıyoruz. Çalışmalar sırasında herhangi bir aksilik olmaması için apartmanlar sakinlerinin tahliye edeceğiz. Bunu yapmak zorundayız. Bu yasal bir zorunluluk. Binalarda şuanda tehlikeli bir durum yok. Ancak çalışmalar sırasında ön görmediğimiz sıkıntı yaşanabilir. Vatandaşımızın can güvenliği her şeyin üzerindedir. Bunun için gerekeni yapacağız" dedi.