Sığınma evinden çıkarılınca o da hastaneye sığındı

Sığınma evinden çıkarılınca o da hastaneye sığındı

Ankara'da Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesi bir drama tanıklık ediyor. Eşini 20 yıl önce bir trafik kazasında kaybeden ve çocuklarıyla geçinemeyince ortada kalan 51 yaşındaki E.B., hastanenin Acil Bakım Servisindeki bekleme salonuna sığındı. "Yatan hastam var" diyerek burada kalan E.B., parası olmadığı için başkalarından artan yemeklerle karnını doyuruyor.


Çocuklarının yanından ayrıldıktan sonra Yenimahalle Demetevler'deki bir kadın sığınma evinde barınmaya başlayan E.B., 20 gün sonra burada kalan kadınların tahliye edilmeye başlandığını, kendisinin de Hakkari Kadın Sığınma Evi'ne verildiğini, ancak buraya gitmek istemediğini anlattı. Gidecek bir yer bulamayınca da 10 gün önce Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sığınmak zorunda kaldı.

Hastanenin Acil Bakım Servisindeki bekleme salonunda kalmaya başlayan E.B., geçim sıkıntısı çeken çocuklarının kendisini dışladığını söyledi. E.B., "10 gündür burada yaşam mücadelesi veriyorum. Yemek artıklarıyla karnımı doyuruyorum. Burada ameliyat olan birisi durumumu fark etti. Ara sıra beni evine götürüyor, karnımı doyuruyor, elbiselerimi yıkıyor. Bu nereye kadar devam edecek bilemiyorum" dedi ve yetkililerden yardım istedi.