Zübeyde Hanım 92. Kez Anıldı

Zübeyde Hanım 92. Kez Anıldı

Mustafa Kemal Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanım, ölümünün 92. yılında İzmir’in Karşıyaka ilçesindeki anıt mezarı başında anıldı.
Mustafa Kemal Atatürk’ün 14 Ocak 1923 tarihinde İzmir’de hayata gözlerini yuman annesi Zübeyde Hanım, ölümünün 92. yılında Karşıyaka Belediyesi Zübeyde Hanım Kabri ve Parkı’ndaki anıt mezarında saygıyla anıldı. Karşıyaka Kaymakamlığı tarafından düzenlenen anma törenine, Karşıyaka Kaymakamı Saadettin Yücel, Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, eşi Zehra Akpınar, siyasi partilerin ilçe başkanları ve yöneticileri, gaziler, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Zübeyde Hanımın kabri önünde İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende, Karşıyaka Kaymakamlığı, İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karşıyaka Belediyesi, Türkiye Muharip Gaziler Karşıyaka Şubesi, siyasi partilerin ilçe başkanlıkları ve diğer sivil toplum kuruluşlarının çelenkleri sunuldu.
“VATAN SEVGİSİYLE YOĞRULMUŞ BİR EVLAT”
Törende konuşma yapan Türk Anneler Derneği Karşıyaka Şubesi Başkanı Feyza Işıklı, “Gazi Mustafa Kemal gibi, insanlık ve vatan sevgisi ile yoğrulmuş bir evlat yetiştirip bize armağan eden Zübeyde Hanım’ın evlat yetiştirme konusunda gösterdiği çabanın, bugünün annelerine örnek olması ve hepimizin bu gayrette olması en büyük dileğimdir. Karşıyaka topraklarında huzur içinde yatan Atamızın bize emaneti Zübeyde Hanımı saygıyla, sevgi ve hasretle anıyor ve manevi huzurunda eğiliyorum” dedi.
ZÜBEYDE HANIM ŞİİRLERİ OKUNDU
Işıklı’nın ardından Zübeyde Hanım İlkokulu’nda düzenlenen şiir yarışmasında 1. olan Berat Köseoğlu isimli öğrenci, ‘Atamın Anası’ isimli şiirini okudu. Törende konuşan Türk Kadınlar Birliği Karşıyaka Şube Başkanı Yengi Borat da “Çok canlı, hareketli, cesur, vakur, sabırlı, dinine ve geleneklerine bağlı, karar verme yetisi olağanüstü gelişmiş, çok zeki, çok aydın, çocuklarına çok düşkün bir anne olduğunu görünce gıpta ediyoruz” diyerek Zübeyde Hanıma yazılmış bir şiir okudu.
“İZMİR’İN KOYNUNDA HUZUR İÇİNDE YATSIN”
İzmir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Projeler Daire Başkanı Aytuğ Balcıoğlu da, günün anlam ve önemine ilişkin şu konuşmayı yaptı: “Zübeyde Hanım hem doğuran hem de yetiştiren değerli bir kadın. Liderleri asıl yetiştiren anneleridir. Belki de bu yüzden Mustafa Kemal Atatürk Türk kadınını çağdaş seviyeye getirmek için çok önemli çalışmalar yaptı. Zübeyde Hanıma çok sevdiği İzmir’in koynunda huzur içinde yatmasını diliyorum.” Konuşmaların ardından anma töreni sona erdi.