20 Bin Sözleşmeli Öğretmen Ataması İçin Başvurular Başladı

20 Bin Sözleşmeli Öğretmen Ataması İçin Başvurular Başladı
Milli Eğitim Bakanlığı, 20 bin sözleşmeli öğretmen ataması için başvuru sürecini başlattı. Elektronik ortamda alınacak başvurular, 31 Mayıs'a kadar devam edecek. Adaylar, bu süre içinde başvurularını e-Devlet üzerinden yapabilecekler.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 20 bin sözleşmeli öğretmen ataması için başvuruları bugün itibarıyla kabul etmeye başladı. Elektronik ortamda gerçekleştirilecek olan başvurular, 31 Mayıs 2024 tarihine kadar devam edecek.

Adayların başvurabilmesi için 2023 yılında yapılan Kamu Personel Seçme Sınavı'ndan (KPSS) KPSSP10, KPSSP121 ve KPSSP120 puan türlerinden en az 50 puan almaları gerekiyor. Başvuruları onaylanan adaylar arasından, her alan için en yüksek puandan başlamak üzere belirlenen kontenjanın üç katı aday sözlü sınava davet edilecek.

Sözlü Sınav Süreci

Sözlü sınava katılmaya hak kazanan adayların isimleri 10 Haziran 2024 tarihinde ilan edilecek. Sözlü sınavlar ise 1 Temmuz 2024'te başlayacak ve 20 ilde gerçekleştirilecek. Adaylar, sınav giriş belgelerini 1 Haziran 2024'ten itibaren MEB'in internet sitesinden, e-Devlet şifreleriyle alabilecekler.

Sınav süresince adaylar; eğitim bilimleri ve genel kültür, alan bilgisi, ifade yeteneği ve muhakeme gücü, iletişim becerileri, özgüven ve ikna kabiliyeti, bilimsel ve teknolojik gelişmelere açıklık, topluluk önünde temsil yeteneği ve eğitimcilik nitelikleri yönünden değerlendirilecek.

Sözlü sınavlar sırasında adayların verdikleri cevaplar, Sözleşmeli Öğretmen Alımı Sözlü Sınav Aday Değerlendirme Formu ile puanlanacak ve sınav süreci boyunca kamera kaydı alınacak. Adaylar, elektronik kura ile belirlenen soruları cevapladıktan sonra bu cevapları el yazısıyla soru-cevap kağıdına yazarak imzalayacaklar.

Adayların sınav giriş belgeleri ve geçerli kimlik belgeleri ile sınav binasına girmeleri zorunlu olup, sürücü belgesi ve kurum kimlik kartı gibi belgeler geçerli sayılmayacak. Sınav binasına alınan adayların kimlik bilgileri komisyon üyeleriyle paylaşılmayacak.

Sınav Sonuçlarının Değerlendirilmesi

Sözlü sınavda 60 ve üzerinde puan alan adaylar başarılı sayılacak. Sözlü sınav sonuçları, tüm adayların sınav süreçleri tamamlandıktan sonra duyurulacak ve adaylar sonuçlarını e-Devlet kullanıcı adı ve şifreleriyle öğrenebilecek.

Sözlü sınavlar Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bursa, Diyarbakır, Eskişehir, Erzurum, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Konya, Mersin, Samsun, Tekirdağ, Trabzon ve Van illerinde yapılacak.