Liselere Geçiş Sistemi (LGS) Başvuruları Elektronik Ortamda Yapılacak

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) Başvuruları Elektronik Ortamda Yapılacak

Bu yıl 2 Haziran 2024'te gerçekleştirilecek LGS kapsamındaki Merkezi Sınav için başvurular, 18-29 Mart 2024 tarihleri arasında elektronik ortamda isteğe bağlı olarak gerçekleştirilecek. Öğrencilerin başvuru sürecinde okul müdürlükleri rehberlik edecek. Başvurular 1 Nisan 2024 tarihine kadar okul müdürlükleri tarafından onaylanacak.

Yurt Dışındaki Okullar İçin Özel Form

Yurt dışında e-Okul sistemine kayıtlı olmayan okullardaki öğrenciler, başvurularını özel formu doldurarak gerçekleştirecek. Öğrenciler, başvurularının durumunu elektronik ortamdan takip edebilecekler.

Sınav Tarihleri, Saatleri ve Diğer Detaylar

Sınav, her alandaki 8. sınıf öğretim programlarındaki kazanımları ölçecek nitelikte sorular içerecek. Öğrencilerin okuduğunu anlama, problem çözme, analiz yapma gibi becerilerini ölçecek sorular yer alacak.
  • Birinci oturum: Türkçe, T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük, din kültürü ve ahlak bilgisi ile yabancı dil derslerinden toplam 50 soru. 75 dakika süre.
  • İkinci oturum: Matematik ve fen bilimleri derslerinden toplam 40 soru. 80 dakika süre.

Giriş Belgeleri ve Kimlik Kontrolü

Giriş belgeleri, 24 Mayıs 2024 tarihinden itibaren elektronik ortamdan okul müdürlükleri tarafından alınıp mühürlenerek öğrencilere teslim edilecek. Öğrenciler sınava, fotoğraflı onaylı giriş belgeleri ve geçerli kimlik belgeleri ile katılacaklar.

Sınav Sonuçları ve İlan Tarihi

Sınav sonuçları, 28 Haziran 2024 tarihinde www.meb.gov.tr adresinden ilan edilecek. Öğrencilere sınav sonuç belgeleri posta yoluyla gönderilmeyecek.