Milli Eğitim Bakanlığı, Okullarda Şiddeti Önlemek İçin Yasa Tasarısı Hazırladı

Milli Eğitim Bakanlığı, Okullarda Şiddeti Önlemek İçin Yasa Tasarısı Hazırladı
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, son dönemde okullarda yaşanan şiddet olaylarına karşı yasa tasarısının yakın zamanda meclise sunulacağını açıkladı.

Son zamanlarda İstanbul'da bir okul müdürünün öğrencisi tarafından öldürülmesi gibi üzücü vakaların yaşanmasının ardından Milli Eğitim Bakanı Tekin öğretmenlere yönelik şiddetin önlenmesi için sıkı yasal düzenlemeler yapılacağını duyurdu.

Bakan Tekin'in açıklamasına göre eğitim çalışanlarına yönelik şiddet olaylarında öngörülen cezalar yüzde 50 oranında artırılacak.

Öğretmenlere yönelik tehdit, hakaret, direnme ve saldırı gibi suçlarda cezalar iki katına çıkarılacak. Ayrıca yönetici, öğretmen ve diğer personele karşı görevleri sırasında veya görevleri sebebiyle işlenen 'kasten yaralama’ suçu tutuklama sebebi olarak kabul edilecek.

Önerilen düzenleme özel okullarda görev yapan öğretmenleri de kapsayacak. Bu sayede, tüm eğitim kurumlarında şiddetin önlenmesi ve suçluların cezalandırılması için eşit bir tavır sağlanmış olacak.

Bakan Tekin, hazırlanan düzenlemenin en kısa sürede Meclis'e gönderileceğini belirtti. Ayrıca tüm siyasi partilere de çağrı yaparak, şiddetin her türlüsüne karşı birlik olunması gerektiğini vurguladı.

Bakan Tekin, "Bu tür vahşet ve şiddet olaylarına karışanların gerekli cezayı alması için Bakanlık olarak bu işin peşini bırakmayacağız. Öğretmen Meslek Kanunu’na ilişkin düzenlemeleri de içeren kanun teklifini Meclis gündemine en kısa zamanda getireceğiz. Gelin hep birlikte ‘Şiddete dur’ diyelim” şeklinde konuştu.