Öğrencilerin Karne Heyecanı! Yarıyıl Tatili Başlıyor

Öğrencilerin Karne Heyecanı! Yarıyıl Tatili Başlıyor

İlk ve ortaöğretim kurumlarındaki 20 milyonu aşkın öğrenci, bugün karnelerini alacak ve yarıyıl tatili başlayacak. Milli Eğitim Bakanlığı'na (MEB) bağlı okullarda eğitim alan 20 milyon 481 bin öğrenci ve görevli 1 milyon 178 bin öğretmen, yaz tatilinin ardından 2023-2024 eğitim öğretim yılı için 11 Eylül 2023'te dersbaşı yapmıştı. Bakanlık, bugün başlayacak yarıyıl tatilinde öğrencilere test çözme, özet çıkarma gibi tek bir alana yönlendiren ev ödevleri verilmeyeceğini bildirdi. Bu dönemde öğrencilere daha serbest bir tatil dönemi geçirmeleri için fırsat tanınacak.

Yeni Dönemde Bir Dizi Yenilik Hayata Geçirildi

Yeni dönemde Bakanlık, eğitim-öğretimde bir dizi değişikliğe gitti. Liselerde devamsızlık koşulları yeniden düzenlendi, sınıf tekrarı uygulaması geri getirildi ve açık öğretime geçişler zorlaştırıldı. Açık liselere kayıtlar sadece istisnai durumda olan öğrencilere yapıldı. Liselerde öğrencilerin 50 ortalamayla sınıf geçebilmesi uygulamasına son verilerek, en fazla 1 dersten başarısız olanlar bir üst sınıfa doğrudan geçebilecek.

Okullarda Sınav Haftası Uygulaması ve Ortak Yazılı Sınavlar

Bakanlık tarafından ilk kez sınavlara ilişkin çatı bir yönetmelik yayımlandı ve tüm sınavların ortak yazılı olarak yapılması kararı alındı. Okullarda öğretmenler tarafından yapılan yazılı sınavlarda açık uçlu ve kısa cevaplı sorular kullanıldı. İlk dönemde ülke genelinde ortak yazılı sınavlar düzenlendi. Ayrıca ilkokul 4. sınıflarda yazılı sınav saati uygulaması kaldırıldı ve notlar, öğrenci gelişim dosyasına göre verildi.

Eğitim Öğretim Yılı Takvimi: İkinci Dönem 5 Şubat'ta Başlıyor

Yeni eğitim öğretim yılı yarıyıl tatili, 22 Ocak Pazartesi günü başlayacak ve 2 Şubat Cuma günü tamamlanacak. İkinci dönem, 5 Şubat Pazartesi günü başlayacak ve 14 Haziran Cuma günü sona erecek. İkinci dönem ara tatili ise 8-12 Nisan arasında yapılacak. 2024-2025 eğitim öğretim yılı ise 9 Eylül'de başlayacak.