Öğretmenlere Mesleki Çalışma Programına İstediği İlde Katılma İmkanı

Öğretmenlere Mesleki Çalışma Programına İstediği İlde Katılma İmkanı
20-28 Haziran tarihleri arasında gerçekleşecek mesleki çalışma programı kapsamında atanan öğretmenler istedikleri ilde eğitimlere katılabilecek.

Milli Eğitim Bakanlığı, öğretmenlerin mesleki gelişimine yönelik esneklik sağlamak amacıyla yeni bir uygulamaya imza atıyor. Bakanlık, 20-28 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan mesleki çalışma programları için öğretmenlere istedikleri ilde katılma olanağı tanıdı.

7 günlük program, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamında hazırlanan yeni müfredatın incelenmesine odaklanacak. Öğretmenler, programın ilk üç gününde "Programın Ortak Metin" bölümünü ele alacaklar. Ardından, üç gün boyunca kendi alanlarına ilişkin oluşturulan yeni programları zümreler halinde değerlendirecekler. Programında değişiklik olmayan öğretmenler ise kendilerine özel hazırlanan program doğrultusunda çalışmalarını yürütecekler. Son gün ise kurul komisyon çalışmalarına katılacaklar.

Esnek Katılım ve Raporlama Süreci

Öğretmenler, mesleki çalışma programlarına katılmak için "veri.meb.gov.tr" adresinden başvuruda bulunabilecekler. İl dışına çıkmak isteyen öğretmenler için ise Kurban Bayramı'nın hemen ardından yapılan bu program, daha kolay bir şekilde erişilebilir hale getirildi.

Bayram sonrası idari tatil olması durumunda, program 5 güne yayılacak. İki gün ortak metnin incelenmesi, 2 gün programı değişen öğretmenlerin zümreler halinde program incelemesi yapacakları, bir gün de kurul komisyon çalışmalarının gerçekleşeceği bir düzenleme yapılması planlanıyor.