Okul Kantinleri İçin Yeni Dönem: Çorba ve Meyve Satışı Gerçekleştirilecek!

Okul Kantinleri İçin Yeni Dönem: Çorba ve Meyve Satışı Gerçekleştirilecek!

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 'Sağlıklı Besleniyorum' projesi kapsamında okul kantinleri için önemli bir adım atmaya hazırlanıyor. Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından gönderilen resmi yazı ile duyurulan karara göre, haftanın bir günü okul kantinlerinde çorba satışına izin verilecek. MEB'in yeni projesi kapsamında, kayıt belgesi alan gıda işletmelerinde haftanın bir gününde 'çorba günü' düzenlenmesine onay verildi. Bu kapsamda, üretilen çorbanın aynı gün içinde üretildiği yerde tüketime sunulması şartıyla satışının yapılmasına olanak tanınacak. Ayrıca öğrencilerin sağlıklı beslenme alışkanlıklarını artırmak amacıyla meyve günü etkinlikleri de düzenlenecek.

MEB'den Afiş Desteği

MEB, proje kapsamında öğrencilerin katılımlarını teşvik etmek için okul kantinlerinde asılması için özel afişler hazırladı. Afişlerde yer alan sloganlar arasında, 'Çorbam var sıcak tasta, olmam ben hiç hasta', 'Mercimek, domates, tarhana, Ne duruyorsun kaşıklasana' gibi ifadeler bulunuyor. Afişlerin öğrencilere sağlıklı beslenme alışkanlıklarını aşılamak adına önemli bir rol oynayacağı düşünülüyor.

Kantincilerden Olumlu Geri Dönüşler

Ankara Kantinciler Odası Yönetim Kurulu Başkanı Bayram Şahin, projenin obeziteyle mücadele ve sağlıklı beslenme adına olumlu bir adım olduğunu belirtti. Ancak çorba gününün haftanın sadece bir günüyle sınırlı olmasının yeterli olmadığını ifade eden Şahin, "Gün için izin alınmasına gerek yok. Kantinciler dilediği gün, dilediği saatte çorba yapabilsin" dedi.